REKLAMI GEÇ

Vali’nin adını kullanıp dolandırıcılık yapıyorlar

Vali’nin adını kullanıp dolandırıcılık yapıyorlar

Her ortamda iyi niyetleri suistimal etmekte sınır tanımayan dolandırıcılar, bugünlerde demokrasi şehitleri ve engellileri kullanarak amaçlarına ulaşmaya çalışıyor. Bu konuda da aradıkları işadamlarından “vali, vali yardımcısı, özel kalem müdürü” isimlerini kullanarak “yardım” adı altında para talep ediyorlar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2016 Çarşamba, 11:24

Kurban Bayramı öncesi dolandırıcılar yine ortalığa çıktı. “Vali, vali yardımcısı” gibi unvanları kullanarak “yardım” adı altında para isteyen bu kişilerin son numarası, demokrasi şehitleri ve engellilerin üzerinden dolandırıcılık yapmak.

Konuyla ilgili Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, “Son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından Denizli Valisi, Vali Yardımcıları, Özel Kalem Müdürü ve İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü’nün adları kullanılarak; işadamlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın ev, iş veya cep telefonlarından arandıkları,’ Demokrasi Şehitlerine yardım ve engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak’ bahanesiyle ‘bağış ve yardım kampanyası’ adı altında para talebinde bulundukları, dolandırıcılık teşebbüslerinin artarak devam ettiği tespit edilmiştir” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Denizli Valiliğinin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, işadamlarımız ve esnafımızdan; telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır.

İhtiyaç sahibi, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza “yardımlar” Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) tarafından veya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü aracılığıyla yapılmaktadır.

Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon vb. yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Valiliğimiz Özel Kalem Müdürlüğü ile görüşerek durumu bildirmelerini, ardından Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya Jandarma Komutanlığı’nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunması rica olunur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı