REKLAMI GEÇ

Önce virüs atıyor sonra para istiyorlar

Önce virüs atıyor sonra para istiyorlar

Denizli Emniyet Müdürlüğü, yeni bir dolandırıcılık yöntemine karşı bilgisayar kullanıcılarına uyarıda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2014 Salı, 17:39

Denizli Emniyet Müdürlüğü, internet sitesinden yaptığı uyarıda, vatandaşlara “kripto” virüsüne karşı uyardı. Kripto adı verilen virüsle önce fatura bilgisi görünümünde mail gönderildiği, ardından ele geçirilen kişisel bilgilerin geri verilmesi için para talep edildiği belirtildi.

Söz konusu uyarıda, “Son günlerde fatura maili ile gelen virüs çok sayıda kullanıcının ev ve işyerlerindeki bilgisayarlara bulaşarak, bilgisayarda yer alan tüm bilgiler ele geçirilerek şifrelenmektedir. Bu bilgilerinizin geri vermenin karşılığında para talep edilmektedir” denildi.

Virüsün nasıl bulaştığı konusunda da şu bilgiler verildi:
“Turkcell’den geldiğini zannettiğiniz bir e-posta alıyorsunuz ve fatura detay bilgisini tıkladığınızda, Turkcell’e ait web sitesi gibi görünen, fakat Turkcell ile ilgili bulunmayan bir siteye yönlendiriliyorsunuz. Buradan indirdiğiniz dosyayı açtığınızda virüsü bilgisayarınıza bulaştırmış oluyorsunuz.”

Bu tür olayda şantaj mağduriyeti yaşanmaması için ise “Nereden geldiğiniz bilmediğiniz bir e-posta alırsanız dikkatli olun, emin olmadan açmayın. Şüphelendiğiniz durum olursa da hiç düşünmeden silin. Bilgisayarınıza güncel bir antivirüs programı kurun. İndirdiğiniz dosyaları virüs taramasından geçirin” uyarısı yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı