REKLAMI GEÇ

Yurttan kaçtı hayatı karardı

Yurttan kaçtı hayatı karardı

Aydın İsabeyli’deki çocuk yurdundan kaçtıktan sonra zorla konsomatrislik yaptırılan genç kız, Denizli jandarması tarafından kurtarıldı

/ DENİZLİHABER / 26 Aralık 2011 Pazartesi, 10:10

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli beldesinde, kaldığı Çocuk Esirgeme Kurumu’na ait yurttan 6 ay önce kaçan B.D’nin (17) dramı yürek burktu. Konsomatris olarak çalışması için bacaklarına jilet atılıp kaynar suyla haşlanan genç kız, Denizli’de fuhuş için 10 bin TL’ye satıldığı gece jandarmanın dikkati sayesinde kurtarıldı. Talihsiz kız yaşadıklarını gözyaşları içinde Yeni Asır’a anlattı.

AİLESİ TERK ETTİ
İki aylıkken ailesi tarafından yurda verilen B.D’nin yaklaşık 6 ay önce İsabeyli Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan kaçmasıyla başlayan serüveni Denizli Pamukkale’de son buldu. Aydın-Gaziantep-Denizli üçgeninde zorla alıkonulan genç kızın dramı Pamukkale’de fuhuş için 10 bin TL’ye satıldığı 30 Kasım gecesi ortaya çıktı.

BAR TUVALETİNDE
Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı kimlik kontrolü sırasında bir barın tuvaletinde bulduğu genç kızın arama kaydı olduğu belirlendi. Yurttan kaçtığının tespit edilmesinin ardından hemen koruma altına alınan talihsiz kız, yaşadığı acı dolu günleri anlattı. Verdiği ifadede kendi isteği ile yurttan kaçtığını aktaran B.D, önce Aydın’da annesinin arkadaşı olan S.P’nin yanına gittiğini söyledi.

DAYAK BAŞLIYOR
Burada bir hafta kalmasının ardından S.P’nin, sevgilisi İzzet adlı kişiye, “Al bu kızı götür gazinolarda çalıştır” dediğini iddia eden genç kız, “Karşı çıkmama rağmen İzzet beni Kuşadası’nda konsomatris olarak çalışmam için bir gazinoya götürdü. Kabul etmedim. Bunun üzerine bir çok kez dayak yedim. İzzet, bacaklarıma kaynar su döktü ve jilet attı, beni kemerle dövdü. Silahlı olduğu için korkup bir şey yapamıyordum. Üç ay gazinoda konsomatris olarak çalıştım, bu sürede kimse ile ilişkiye girmedim” dedi.

ODAYA KAPATILDI
Gözyaşları içinde yaşadıklarını anlatmaya devam eden talihsiz kız, üç ay sonunda İzzet’in kendisini Ş.S’ye sattığını ileri sürerek, Kuşadası’ndan Gaziantep’e götürüldüğünü, burada pencereleri olmayan tek odalı bir eve kapatıldığını belirtti. Talihsiz kız sürekli kilit altında tutulduğunu, bu nedenle yardım isteyebileceği kimseye ulaşamadığını anlattı.

ÖLÜM TEHDİTLERİ
B.D, “26 Kasım günü Ş.S. ile arkadaşı F.G. ve H.K. eve geldi. Pamukkale’de fuhuş yapmam için anlaştılar. Fuhuş parasını paylaşacaklarını konuştular. Daha sonra Pamukkale’de F.G’nin gecekondu haldeki evine götürüldüm. Ölümle tehdit edildiğim için korkup yardım isteyemedim. Bu evde iki gün kaldıktan sonra bir bara gittik. F.G, Afyon’dan bir müşterinin geleceğini, fuhuş yapmam karşılığında 10 bin TL’ye anlaştığını söyledi. Bu sırada jandarma bulunduğumuz bara gelerek kimlik kontrolü yapmaya başladı. Bunun üzerine hemen arka tarafa kaçmam söylendi” dedi.

KİMSEYİ İSTEMEDİ
Daha sonra jandarmanın kendisini tuvalette bulduğunu belirten B.D, bugüne kadar fuhuş yapmadığını ancak, jandarmanın kendini kurtarmaması durumunda ilişkiye zorlanacağını kaydetti. İfadesinin alınmasının ardından Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edilen B.D, 17 yıldır çocuk esirgeme kurumlarında kaldığını anlatarak, ailesini görmek istemediğini, çünkü bugüne kadar kendisine sahip çıkmadıklarını anlattı.

ŞİKAYETÇİ OLDU
Jandarmanın dikkati sayesinde fuhşa sürüklenmekten son anda kurtulan B.D, kendisini zorla alıkoyan ve fuhuşa sürüklediğini iddia ettiği S.P, İzzet, F.G, Ş.S. ve H.K’den şikayetçi oldu. Genç kızın verdiği ifadenin ardından, olay sırasında yanında olan F.G. adlı kadın gözaltına alındı. Jandarma tarafından ertesi gün adliyeye sevk edilen F.G, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Talihsiz kız B.D. 4 Aralık’ta Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri tarafından İsabeyli Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı