REKLAMI GEÇ

Yüzlerce kişinin hesabını boşaltacaklardı

Yüzlerce kişinin hesabını boşaltacaklardı

Bir vatandaşın uyanıklığı, yüzlerce vatandaşın banka ve kredi kartı hesaplarının boşaltılmasını önledi. Delikliçınar’da bir bankanın önündeki ATM cihazına yerleştirilen kart bilgilerini kopyalamaya yarayan düzeneği para çekerken fark eden vatandaş hemen polisi aradı. Banka yetkilileri, düzenek yerleştirildikten sonra ATM’yi ilk kullanan vatandaş tarafından fark edildiğini belirterek, hiçbir kartın bilgilerinin kopyalanamadığını açıkladı.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 27 Mart 2015 Cuma, 08:30

Delikliçınar’da bulunan bir bankanın ATM’sine para çekmeye giden vatandaş, makinanın ağır çalıştığını fark etti. Durumdan şüphelenince hemen 155’i aradı. Olay yerine gelen Asayiş ekipleri, ATM cihazında kart bilgilerini kopyalamaya yarayan düzenek buldu. 

ic-1Hemen banka aranarak vatandaşın hesabı donduruldu. Polis söktüğü düzeneği incelemek için götürdü. Bankanın diğer ATM cihazlarını da inceleyen polis, başka bir düzeneğe rastlamadı. Kart kopyalama düzeneğini kimin yerleştirdiğinin tespit edilmesi için çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

ic-2Düzeneğin tespit edilmesinin ardından “Acaba hesap bilgileri ele geçirilen vatandaş var mı? sorusu akıllara geldi. Bankada yetkilileri, yaptıkları incelemede, düzeneğin yerleştirildikten sonra para çekmeye gelen ilk vatandaş tarafından tespit edildiğini, başka hiçbir vatandaşın hesap bilgilerinin kopyalanamadığını açıkladı.

Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, ATM’lerde para çekilirken karşılaşılan şüpheli durumlarda hemen 155 numaralı ihbar hattının aranması uyarısında bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı