REKLAMI GEÇ

Protokol üyeleri Denizli halkının Ramazan Bayramı’nı kutladı

Protokol üyeleri Denizli halkının Ramazan Bayramı’nı kutladı

Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı açıklamalarda bulunan Denizli protokolü, yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği bu müstesna günü yaşamanın huzuru içinde olduklarını belittiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2017 Pazar, 11:15

VALİ AHMET ALTIPARMAK:
“Bolluk ve bereketin, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı, Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken; sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan Ramazan Bayramına ulaşmanın da huzur ve sevincini yaşamaktayız. Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret etmek, maddi ve manevi yardımlarda bulunmak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir. İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği bir bayram geçireceğiz. Başta ülkemizde yaşadığımız terör olayları olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle de Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de ve Doğu Türkistan’da kardeşlerimizin maruz kaldıkları sıkıntılar hepimizi derinden üzmektedir. Yüce Allah’tan dileğimiz, Ramazan Bayramının başta ülkemiz olmak üzere Tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasıdır. Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının ülkemizde, tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm Denizlili hemşehrilerimin Ramazan Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ SEMA RAMAZANOĞLU:
“Kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın ayı olan doya doya yaşadığımız Ramazan’a veda etmenin hüznünü yaşıyoruz. Bizleri Bayram’a eriştiren Allah’a hamd-ü senalar olsun. Mensubu olduğumuz kadim medeniyette Bayramlarımızın  bütünleştirici günler olduğu, kenetlenmemize vesile olduğu anlayışı hakimdir. Aziz Milletimiz bu topraklarda her daim mazlumun yardımına koşan, elinden tutan bir Millettir. Referansımızın İslam alındığı, erdem ve ahlak etikleriyle yetiştirilmiş olan bizlerin çocuklarımıza bu anlayışı şiar edindirmemiz elzemdir. İçinde bulunduğumuz zaman her zamankinden daha fazla yan yana, el ele tek yürek olmamızı önemli kılıyor. İnanıyorum ki Mübarek Ramazan Bayramı’nı bu duygularla karşılayacak ve idrak edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak şer odaklarına, terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz kararlı mücadelemizden asla geri adım atmadık, atmıyoruz. Nerede bir haksızlık varsa biz oradayız. ‘Devletimiz ‘ama’sız, şartsız, koşulsuz olarak her vatandaşının hakkını koruyor ve korumaya devam edecek. Bizler bu hakkın kartonları elimize alıp yürüyerek değil  vatandaşın yüreğine dokunarak  muhabbetle aranacağı anlayışına hakimiz” açıklamasında bulundu.  Vatan ve millet aşkı ile şehit olan kahramanlarımıza da bir kez daha Rabbimden rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar ve uzun ömürler diliyorum. Tüm İslam aleminin bayramı kutlu olsun.”

PAÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ:
“Bayramlar aile bağlarını ve dostlukları pekiştirici, birleştirici ve bütünleştirici kılan, aynı zamanda inanç, ibadet, kültür olarak ortak bir zeminde sevinçle buluşturan özel günlerdir. Birlik ve beraberliğin harmanlandığı bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak, sağlık, huzur ve mutlulukla nice bayramlara ulaşmak dileğiyle tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en derin duygularımla tebrik ederim.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Dayanışma, hoşgörü, sevgi ve kardeşlik değerlerimizi daha yoğun paylaştığımız bir bayramı daha birlikte karşılamanın sevinci içerisindeyiz. Hoşgörünün, birlik ve beraberliğin pekiştiği en güzel günlerimizden olan Ramazan Bayramı’nı akraba, dost, komşu, yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi insanlarımızı ziyaret ederek geçirmeli; bu mübarek günlerde onların gönüllerini alıp, en yakınımızdan başlayarak muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza el uzatmalıyız. Bunun yanında bu cennet vatan için canını feda eden şehitlerimizin bizlere emaneti olan aileleri ve gazilerimizi de unutmamalıyız. Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine huzur ve barış ortamı sağlamasını temenni eder, ülkemizin ve tüm Denizlimizin bayramını en kalbi duygularımla kutlarım.”

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI TURHAN VELİ AKYOL:
“Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken, sevgi, kardeşlik, dostluk, mutluluk ve kederi paylaşma günü olan bayrama kavuşmanın huzur ve sevinci içindeyiz.
Zengin, fakir, akraba ve komşu iftar sofralarında bulunarak ekmeğimizi, aşımızı, yüreğimizdeki sevgi ve umudu paylaştık. Paylaşmanın vermiş olduğu hazla, Bayramları kendimize vesile kılarak birlik ve bütünlüğümüzü perçinlenmeli, küskünlük ve dargınlıklarımızı ortadan kaldırmalı, asık yüzlerimiz gülmeli, katılaşmış kalplerimiz yumuşamalıdır. Bu güzel günlerde kardeşlik, sevgi, muhabbet, birlik ve beraberlik içinde hakka, hakikate, Allah’a ve Rasulüne yaklaşmalıyız ki, o zaman her günümüz bayram olur. Bayram neşe ve sevinç günüdür. Bu duygularla tüm insanlığın ve İslam Alemi’nin Bayramını en içten duygularımla tebrik ediyor, daha nice bayramlara kavuşmayı Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bayramın ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve tüm İslam Alemi için huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ederim.”

ÇİVRİL BELEDİYE BAŞKANI GÜRCAN GÜVEN:
“11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, milletlerin ve ümmetlerin tarihindeki önemli gün ve olayların zamanı gelince milletlerce ve ümmetlerce coşku ve sevinç içerisinde kutlanılan günlerdir. İdrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramı da bu müstesna günlerden bir tanesidir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden olan bayramlar, sıla-i rahim açısından da özel günlerdir. Böyle bir günün, milletimiz, İslam alemi ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını cenabı Hak’tan niyaz ediyor, tüm hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
“Rahmet ve bereket ayı ramazanı tüm fazileti ve feyziyle geride bırakmaya hazırlanırken, bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içindeyiz. Bu mübarek Ramazan ayı içerisinde ; yiyecek ekmeği olmayanların, içecek suyu olmayanların hallerini orucumuz ile anlamaya çalıştık. Her iftarda bir buluşma vardı, nimet ile bedenin buluşması kadar ruhların buluşması da. Allah’ın izniyle şimdi birlik ve beraberlik içinde bayramın sevincini yaşıyoruz. Çocuklarımızla, ailemizle, büyüklerimizle, komşu ve akrabalarımızla bayramı doyasıya yaşayalım ve yaşatalım. Ramazan Bayramı’nın, daha müreffeh bir geleceğe ulaşmamıza, aramızdaki kardeşlik bağlarını güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bayrama buruk giren yetimleri, öksüzleri, şehit evlatlarını unutmayalım; onları sevindirmeyi, bayram sevincimizi onlarla paylaşmayı ihmal etmeyelim. Bu duygu ve düşünceler içinde, en kalbi duygularımla, bayramınızı tekrar kutluyorum. Bayramın tüm hanelere, tüm ocaklara, tüm gönüllere; ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa huzur, saadet, selamet getirmesini temenni ediyorum.”

YUSUF GARİP (MHP BÜYÜKŞEHİR BLD. MCL. GRP. BŞK. VKL.)
“Milli ve manevi değerlerimizin güzelliğini en derinden hissettiğimiz bayramlar, kırgınlık ve küskünlüğü, kin ve nefreti bir kenara bırakarak coşkuyla ve hasretle kucaklaştığımız müstesna günlerdir. Fakat bu kutlu günlerin gereği olarak barış ve kardeşlik binasının tesis edilmesi gerekirken, üzüntüyle müşahede etmekteyiz ki, dünyamızın pek çok yerinde kardeş kanı akıtılmakta, milyonlarca insan zulme maruz kalmaktadır. Şüphesiz, bu istisnai günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, evrensel dostluk ve barış mesajlarını çok iyi idrak etmeli, hayatımızın her anına yayabilmeli ve dünyanın neresinde bulunursak bulunalım, insanlığa umut olabilmek adına bunu ulvi bir vazife addetmeliyiz. Hassaten fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı,  yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizi ihmal etmemeli, kapılarını çalmalı, kendileriyle hemhal olmanın onlar için çok büyük bir saadet olduğunu unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle necip Türk milletinin, bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.”

DSO YÖETİM KURULU BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ:
“Bayramlar milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği günlerdir. Aynı zamanda bayramlar dargınlıkların unutulduğu, insanların birbirleriyle kucaklaştığı özel günlerdir. Barışı ne kadar çoğaltabilirsek, dünya o kadar güzelleşecektir. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlarımızı, dayanışma ruhumuzu, kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu vesileyle herkesin mübarek Ramazan Bayramlarını yürekten kutluyor, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik dolu bir bayram diliyorum.”

DENİB BAŞKANI SÜLEYMAN KOCASERT:
Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Kültürümüzde son derece önemli bir yere sahip olan bayramlar kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları içinde yaşandıkça, gerçekten bayram gibi kutlandıkça çok daha mutlu ve umutlu geçiyor. Bayramlarda gerçekleştirilen kabristan, aile büyükleri ve komşu ziyaretleri ile çocuklarımızın sevindirilmesi şüphesiz ki manevi duygularımızın pekişmesine vesile oluyor. Bayramları sadece bir tatil fırsatı olarak görmeyip, geçmişle gelecek arasında bir köprü kuran bayramların gelenek ve görenekleriyle nesilden nesile aktarılması son derece önemli. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, bayramın huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

DTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:
“Yardımlaşma ve bereket ayı olan Ramazan ayını geride bırakarak mübarek Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Ancak, ülkemizin yanı başında, İslam coğrafyasında ve dünyanın birçok ülkesinde din kardeşlerimiz Ramazan Bayramı’nı bizim kadar huzurlu kutlayamayacaklar. Bu Ramazan Bayramı’nın din kardeşlerimizin acılarının son bulduğu nice bayramlara vesile olmasını, İslam coğrafyasına huzur getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum.”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAHMUT OĞUZ:
“Ramazan Bayramı bize insanlık adına güzellikleri yaşatan bu bayramlarımızdan birisidir. Toplumları kaynaştıran, bütünleştiren, üzüntüde ve kıvançta birleştiren bayramların, fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiği inancıyla; Çalışma arkadaşlarımın, yönetici, öğretmen, memur, hizmetli ve tüm Milli Eğitim çalışanlarının aileleri ile birlikte, öğrencilerimin ve velilerimizin birlik, beraberlik, dayanışma, karşılıklı sevgi, saygı duyguları içinde bayramlarını en içten duygularımla kutluyorum. Daha nice bayramlara ulaşmak, temennisi ile sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı