REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci: “Tehdit neredeyse orada olacağız, gereğini yapacağız”

Bakan Zeybekci: “Tehdit neredeyse orada olacağız, gereğini yapacağız”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, terör örgütünü yaratanları bildiklerini, bunların gayrimeşru devletçikler yaratmayı amaçladıklarını belirterek, “Türkiye ve dünyanın her yerinde düşmanlarımıza karşı muhteşem bir mücadele veriyoruz. Tehdit neredeyse oradayız ve orada olmaya devam edeceğiz. Çünkü oynanan oyunu biliyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Haziran 2017 Pazartesi, 10:08

Deniz TOKAT/DENİZLİ, (DHA)
Denizli Valiliği tarafından Kayalar Düğün Salonu’nda şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği verildi. İftara Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, CHP Milletvekili Kazım Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Salonda bulunanlarla tek tek selamlaşan Bakan Zeybekci, ardından yine birlikte dua ederek orucunu açtı. Yemeğe katılan Emniyet mensupları da, şehit yakınları ve gazilerle aynı masaları paylaştı.

İftar ardından davetlilere seslenen Bakan Zeybekci, 1000 yıldan bu yana bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığını, Tuna Nehri’nden, Kore’ye, Afganistan’dan Kosova’ya kadar şehit verildiğini söyledi.

Zeybekçi, “Bu topraklar için gözünü bile kırpmadan şehit olan şehitlerimize rabbim sevdikleriyle cennetin en güzel yerinde karşılaştırsın. Rabbim sizleri onlarla cennetine kavuştursun. Şundan emin olan rabbim Kuran-ı Kerim’de bu konuda o kadar net bir şekilde söylüyor ki, onlara öldüler demeyiniz. Onlar diridirler ama siz bilemezsiniz. Cenab-ı Allah bunu dediyse inanın onları andığınız her an şehitlerimiz sizlerle ve bizlerle. Hiç merak etmeyin Aydoğan Aydın paşa gibi elinde silahı ile onlar hala nöbette, onlar hala bu topraklar için bu bayrak için, bu din için, bu millet için hala nöbetlerini tutmaya devam ediyor” dedi.

“TEHDİT NEREDEYSE ORADA OLACAĞIZ”
Bakan Zeybekci, Türkiye’nin şehit ve gazileriyle birlikte muhteşem bir mücadele verdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye ve dünyanın her yerinde düşman nasıl olursa olsun, tamamına karşı muhteşem bir mücadele veriyoruz. Tehdit neredeyse oradayız ve orada olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra daha inançlı ve daha kararlı bir şekilde oralarda olmaya devam edeceğiz. Çünkü oynanan oyunu, Türkiye üzerinde yazılan senaryoları, terör örgütlerini yaratanları biliyoruz. O terör örgütünü yaratanların sonra onları başka bir terör örgütüyle temizlemeye kalkışmalarını ve bizim kültür coğrafyamızda bir ülkeyi bölerek gayrı meşru mezhebi belirsiz devlet ve devletçikler yaratmak gibi gayeleri olduklarını biliyoruz. Bunlara müsaade etmeyeceğiz. Gereğini sonuna kadar yapacağız. Hiç kimse tabiat kurallarına aykırı davranamaz. Hiç kimse uzun süre akıntıya karşı kürek çekemez. Asla unutmasınlar ki akıntı biziz. Bu kültür coğrafyasının gerçek sahibi bu aziz millettir. 1000 yıldan beri bu coğrafyanın çadır direği olan bu millet, mahşere kadar yaşamaya ve olmaya devam edecek.”

“GİRDİKLERİ MAĞARALARI BAŞLARINA YIKIYORUZ”
Bakan Zeybekci, Türk milletinin terör örgütlerine haddini bildirdiğini vurgulayarak, “Bize karşı çok uzun süre kürek çekmeyecekler, o dönemler geçti. Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda, Yemen’de, Trablus’ta, Allahu Ekber Dağları’nda, her yerde denediler. En son yarattıkları terör örgütleriyle denediler ve kahramanlarımız, asker, polisimiz, korucumuz devlet görevlilerimiz, bir millet topyekun bu hainlere haddini bildirdi. Bildirmeye de devam edecek. Kazdıkları çukurlara gömüldüler, girdikleri mağaraları başlarına yıkıyoruz. Bir zamanlar dediğimiz gibi, FETÖ de aynıdır, PKK’sı da aynıdır, DAEŞ’de aynıdır. Gayrı meşru, mezhebi belirsiz tüm terör örgütleri aynıdır. Allah’ın izniyle bu coğrafyanın muhteşem çadır direği olan bu asil millet burada olmaya devam edecektir” diye konuştu.

“SİNSİ TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, terör örgütleri arasında en tehlikelisinin sinsi terör örgütü olduğunu ve sinsi terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ederek, terörün her türlüsüyle, sinsi terörle de mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeye kararlı olduklarını anlattı. Zeybekçi, “En tehlikelisi oydu. Yaklaşık olarak 1 yıl önce 15 Temmuz’da en büyük ihanet girişimlerinden birini yaşadık. 15 Temmuz işgal girişimi basit bir olay değildi. Kombine olayların devamıydı. Gezi olayları 17-25 Aralık hukuk darbesi ardından gelen Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki çukur terörü, ardından devam eden Kuzey Suriye’deki olaylar ve en son harekette 15 Temmuz’du. Hepsinin oyunları bozuldu. Ama şunu gayet iyi biliyoruz ki bitmeyecek, durmayacaklar. Bu millet de aslan gibi evlatlarıyla birlikte bunlara karşı ayakta dimdik duracak. El ele, kol kola olacağız. Bu mücadeleyi Kürt, Türk, Arap, Sünni, sağcı, solcu diyerek değil, bu aziz vatanın bizim üzerimizdeki hakkını bilerek bunlarla mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“KİMSE HEVESLENMESİN, TÜRKİYE TARİH BOYUNCA VAR OLACAKTIR”
Bakan Zeybekci, Türk milletinin vatanını kanıyla suladığını anlatırken, “Bir zamanlar Söke’de zırhlı birlik vardı. Orada bir söz vardı. Sonra kaldırdılar onu, neden kaldırdılar bilmiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinden biri yazıyordu. ‘Bu milletin evlatlarının kanı bu vatana helaldir’ diye. Biz bu toprakların vatan olması için ecdadımızın kanlarıyla sulayageldik. Yavrularımızın kanlarını oraya verdik. Saçını okşamaya kıyamadığımız, yüzüne bakmaya doyamadığımız yavrularımızı bu topraklara verdik. Onun için bu topraklar kutsaldır. Gazilerimiz kanlarını akıttılar. Eminim canlarını vermekten de çekinmezler çünkü şehit olmak dileğiyle çıktılar o yola. Onun için kimse heveslenmesin. Sizde bu milletin evlatları da yeise kapılmasın. Üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer yarılmadıkça bu milletin töresi bozulmayacaktır. Tarih boyunca var olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı