REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün başdiyetisyeni oruç tutanlara tavsiyelerde bulundu

PAÜ’nün başdiyetisyeni oruç tutanlara tavsiyelerde bulundu

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi (PAÜ) Başdiyetisyeni Çağlar Şaşmaz, Ramazan Ayı nedeniyle oruç tutanlara uyarılarda bulunup, kesinlikle sahur öğününün atlanmaması gerektiğini, iftar sofralarında hamur işleri, ağır tatlılar, yağlı gıdalar, yağlı et yemeklerinden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Haziran 2017 Perşembe, 11:56

Ramazan ayının gelmesiyle, alışık olduğumuz beslenme düzeni oruç tutanlar için değişikliğe uğradığını söyleyen PAÜ Hastanesi Başdiyetisyeni Çağlar Şaşmaz, beslenme konusunda oruçlulara uyarılarda bulundu.

Şaşmaz, uzun dönem açlık sonrasında tükettiğimiz zengin iftar sofralarındaki hamur işleri, ağır tatlılar, yağlı gıdalar, yağlı et yemekleri hem ramazanın ruhuna hem de sağlığımıza uygun olmadığını söyleyerek, “Gün boyu aç kalan mideyi hızlı ve çok miktarda yemekle doldurmak şişkinlik, hazımsızlık, midede gerginlik, kan şekerinin ani yükselmesi, tansiyon yükselmesi gibi sorunlara yol açar. Bu şekilde beslenme aynı zamanda hareketsizlik ramazan ayında kilo almaya neden olabilmektedir. Beslenme açısından bizim tavsiyemiz, sahur öğünü için kesinlikle sahur öğünü atlanmamalı uykuyu bölmek pahasına olsa bile mutlaka yapılmalıdır. Süt, tercihen az yağlı ve az tuzlu peynir, haşlanmış yumurta, zeytin, ceviz, az miktarda bal veya reçel yine kurutulmuş meyve tercih edilmeli, ek olarak çorba, söğüş sebze ve meyve eklenebilir. Aşırı tuz vücudun su ihtiyacını arttırır bu nedenle yemeklerimizin çok tuzlu olmamasına dikkat etmeliyiz. Aşırı şeker ve şekerli yiyecekler de çabuk acıkmamıza neden olduğu için sahurda tüketilmemelidir. Sıvı tüketimi arttırılmalı bunu yaparken kahve, çay vb. kafeinli içecekler sınırlandırılmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı