REKLAMI GEÇ

4/C’liler kadro istiyor

4/C’liler kadro istiyor

Türk Büro Sen Denizli Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında biraya gelen büro çalışanları, 4/C’lilerin sorunu çözülene, kadroya geçirilene kadar alanlarda olacaklarını duyurdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2015 Salı, 13:51

Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 4/C’lilerin kadroya geçirilmesini istedi. 

Büro çalışanlarının 5 yıldan beri alanlarda olan, açlık sınırına yakın maaş alan, yaşadıkları sorunlar nedeniyle intihar eden, ailesi parçalanan 4/C’li çalışanların sorunlarının hala çözümlenmediğini vurgulayan Utangaç, “4/C’li çalışanlar kamu kurumlarında maaşlarının dışında hiçbir yan ödeme alamıyordu. Döner sermaye, mesai, ek ödeme adı altında ödemeler memurlara verilirken bu çalışanlara ödenmiyordu. Mahkemelerimiz, Danıştay 4/c’li çalışanlarda bu ödemelerin verilmesi gerektiği ile ilgili kararları sonucu bu çalışanların bu ödemeleri almalarının yolu açıldı. Şimdi hükümetten beklentimiz bu ödemelerin çalışanları mahkemeye kapılarında bekletmeden bir düzenleme ile 4/c’lilere bu haklarının verilmesi” dedi.

“SORUNUMUZU ÇÖZÜN OYUMUZ SİZİN”
Siyasilere de seslenen Utangaç, “4/C’lilerin yaklaştığını bu sebeple siyasilere çözün sorunumuzu alın oyumuzu” dediğini vurgulayarak, “Biz siyasi iradenin hükümetimizin bu çalışanların taleplerini en kısa sürede bir yasal düzenleme ile hayata geçireceğine inanıyoruz” diye konuştu.

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ’YE DESTEK
Kadına yönelik şiddet olayları ve en son Tarsus’ta bir erkek tarafından katledilen Özgecan için duydukları derin üzüntüyü dile getiren Türk-Büro Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, “Bu vahşeti yapanları lanetliyoruz. Bu tür olaylarda ‘İdam geri gelmeli’ diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yi destekliyoruz. İdam geri gelmelidir. Hiçbir kimse bir başkasının yaşama hakkına son veremez. Böyle bir hak olamaz. Şayet böyle bir olay vuku buldu ise bunun bir karşılığı olmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı