REKLAMI GEÇ

4/C’lilerin bir kısmı üvey mi?

4/C’lilerin bir kısmı üvey mi?

Büro Memur-Sen Denizli Şube Başkanı Kenan Kartav, 4/C’liler ile ilgili yapılan düzenlemede, özelleştirme nedeniyle başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilen personelin iş güvencesi kapsamında tutulduğunu, TÜİK çalışanlarının kapsam dışında kaldığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2014 Cumartesi, 16:39

Kartav, özlük haklarıyla ilgili her türlü düzenlemeyi takip ettiklerini, 4/C lilerin kadroya geçirilmesinin en büyük ve temel hedeflerinden olduğunu, 4/C’li olarak çalışanlara kadro verilmesi için kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

4/Cli’lere iş garantisi getiren önergenin mecliste kabul edilerek Torba Yasa’ya eklendiğini kaydeden kartav, “Ancak kabul edilen önergeyle getirilen iş güvencesinde, özelleştirme sonucu kamu kurumlarına nakledilen 4/c’liler kapsamda tutulmuştur. Buna karşın Türkiye İstatistik Kurumu’nda kurumun asli işini yapan, alanda gece gündüz, cumartesi-pazar demeden koşturan ve bir kuruş dahi fazla mesai ücreti almayan TUİK çalışanı 4/C’li personeller kapsam dışı tutulmuştur. Aynı kadro adı altında çalışan insanların sırf çalıştıkları kurum farklı diye ayrımcılığa tabi tutularak bir kısmımın mahrum edilmesi çalışanlar arasında iş huzurunu ve çalışma barışını tehdit etmektedir” dedi.

Ayırımcılığın iş verimliliğini düşürdüğünü vurgulayan Kartav, “Sosyal bir hukuk devletinde düzenlemelerin adalete göre yapılması gerekirken, başka kaygılara göre yapıldığı düşüncesini uyandırmaktadır. Konu ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu’yla yaptığımız görüşmeler sonucunda, tüm 4/C’lilerin iş güvencesi getiren önergeye dâhil edilmesi talebini tekrarladık. İş güvencesinin Büro Memur-Sen olarak kırmızı çizgilerimiz olduğunu belirttik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı