REKLAMI GEÇ

50 avukat, Başsavcı İmren’in Şikayet etti

50 avukat, Başsavcı İmren’in Şikayet etti

Denizli Demokrat Avukatlar Platformu üyesi 50 avukat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz İmren hakkında yetki ve görevlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç ihbarında bulunarak Adalet Bakanlığı’na şikâyet dilekçesi gönderdi.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2010 Cuma, 18:30

Denizli Demokrat Avukatlar Platformu üyesi 50 avukat, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz İmren hakkında yetki ve görevlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç ihbarında bulunarak Adalet Bakanlığı’na şikâyet dilekçesi gönderdi. Avukatlar Başsavcısı İmren’i de istifaya davet etti. DEDAP sözcüsü Avukat Özcan Aksoy, bir gurup avukatla Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında son zamanlarda Türkiye’de yargı alanında olağandışı olaylar yaşandığını söyledi. Devletin güzide kurumların başında bulunan görevlilerin devam etmekte olan soruşturmalar ve davalarla ilgili bunları etkilemeye yönelik fütursuzca açıklamalar yaptığını ifade eden Aksoy, “Hatta daha da ileriye giderek, Anayasayı ihlal olarak kabul edilebilecek ve ceza gerektirecek şekilde yargıya müdahale ettikleri ve yargıyı etkilemeye çalıştıkları görülmektedir” dedi.

Yargıyı etkilemek olaylarının en vahiminin Balyoz soruşturmasında yaşadıklarını vurgulayan Avukat Aksoy, “Bu soruşturma safhasında yaşananlar, hukukçular olarak bizleri derinden etkilemiş ve hayretler içerisinde bırakmıştır. Şimdiye kadar yargıya yapılan müdahaleler, çoğunlukla yargı dışından gelmekteydi. Ancak bu olayda, yargıya müdahale direkt olarak yargının kendisinden gelmiş bulunmaktadır. Bu olayı vahametle karşılıyoruz” diye konuştu. Aksoy, soruşturmada tutuklananları Nöbetçi Hâkim Oktay Kuban tarafından tahliye etmesinin ardından hâkim heyeti tarafından yeniden tutuklamasıyla Kuban’ın kararlarının hukukiliği konusunda kamuoyunda ve hukukçular alarak kendilerini şüphe içinde bıraktığını kaydetti. Bu durumun toplumdaki adalete güven duygusunu zedelediğini anlatan Aksoy, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına atıf yaparak, “Ceza Mahkemesi heyeti tutuklama kararı verirken ‘tahliye kararının takdir hakkının kişilerin güç, nüfuz ve sosyal konumlarına göre kullanılmasının mümkün olmadığı, böyle bir durumda Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı ve takdir hakkının keyfi olarak algılanabileceği’ ifadelerini kullanmıştır” dedi.

Yapılanları kukusuzluk olarak değerlendiren Aksoy, Denizli Demokrat Avukatlar Platformu üyesi 50 avukatla birlikte, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz İmren hakkında yetki ve görevlerini kötüye kullandığı gerekçesiyle suç ihbarında bulunarak Adalet Bakanlığı’na şikâyet dilekçesi göndereceklerini söyledi ve bu kişilerin görevlerinden derhal istifa etmelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı