REKLAMI GEÇ

ADD’den Bayrak tepkisi

ADD’den Bayrak tepkisi

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi üyeleri, Diyarbakır’ın Lice ilçesi’nde Türk bayrağının gönderden indirilmesine tepki gösterdi. Olayın sorumlusunun Başbakan ve hükümet üyeleri olduğunu belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, “Bayrağa yapılan saygısızlık o millete yapılmıştır” dedi.  

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2014 Çarşamba, 15:15

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi üyeleri Diyarbakır’ın Lice İlçesinde 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk bayrağının PKK’lı teröristlerce indirilmesini protesto etti.

SORUMLU BAŞBAKAN VE HÜKÜMET

Basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülizar Biçer Karaca, “Kırmızı rengini şehitlerimizin kanından alan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden bayrağımıza Lice’de yapılan saldırı devletimize ve milletimize yapılmıştır. Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Bu saldırıya net tavır almak ve önlemek görevi başta Anayasamız gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanına, sonra da yürütme görevini Anayasa’ya göre yerine getirmek yetki ve sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve hükümet üyelerine aittir. Bugün başbakan ve hükümet değil, bu saldırıları önlemek, bu saldırıların tek nedenidir” dedi.

Her ne olursa olsun Dernek olarak mücadelenin en başında yer alacaklarını söyleyen Karaca, “  ‘Bayrağa yapılan saygısızlık o millete yapılmıştır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünsel devrim mücadelesini veren Atatürkçü Düşünce Derneği şartlar ne olursa olsun o mücadelenin önünde yer alacağız. Bizle; ülkenin bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan her türlü provokasyonun öznesi olmadan, Cumhurbaşkanlığı hevesi ile ayrışmanın, bölünmenin koşullarını yıllarca hazırlayıp, etnik ayrımcılığı kullanarak oy hesabı yapanların oyununa gelmeden “Tam bağımsız bir Türkiye’de şanlı bayrağımızı yeniden en yükseklerde dalgalandırmak” üzere mücadeleye devam edeceğiz. Söz veriyoruz” diye konuştu.

Denizli- ADD- bayrak-lice olaylari- ic

Basın toplantısı ardından ADD üyeleri Valiliğe kadar vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı