REKLAMI GEÇ

AHİ SİNAN HELVASI

AHİ SİNAN HELVASI

Kaleiçi Çarşısı’nda, her yıl Mayıs ayının son Çarşamba gününde, esnaf tarafından, Ahilik geleneği gereği verilen hayır yemeği, bu yıl da verildi. Yemekte, geçen senekilerden farklı olarak ‘Ahi Sinan Helvası’ karıldı.

/ DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2010 Çarşamba, 18:02

Tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda, bu sene de esnaf Ahilik geleneğinin gereği olarak, kaza ve belalardan korunmak ve işlerin iyi gitmesi için hayır yemeği verdi. Her yıl Mayıs ayının son Çarşamba gününde verilen geleneksel hayır yemeğinde, bu kez diğer yıllardan farklı olarak, ‘Ahi Sinan Helvası’ karıldı ve helva halka dağıtıldı. Bu yıl 24’üncüsü verilen hayır yemeğinde, ilk kez pekmez, üzüm çekirdeği tozu ve undan karılan ‘Ahi Sinan Helvası’, vatandaşlar tarafından beğenildi. Helvayı, Vali Vekili Mehmet Çapraz ve diğer protokol üyeleri birlikte kardı.

Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, eski ustalar, yeni usta olan eski kalfalarına şed kuşattı.

Kaleiçi’nde düzenlenen etkinliğe, Vali Vekili Mehmet Çapraz, Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Denizli Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan ve Mahmut Güngör, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Geleneksel yemekte Ahi Sinan geleneklerine göre; 5 esnafa da şed kuşatıldı. Törende, usta olmasına karar verilen kalfalara tavsiyelerde bulunularak şed kuşatıldı. Vali Vekili Mehmet Çapraz, etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür geleneklerin yaşatılmasının önemli olduğunu söyledi.

Yaklaşık 700 yıldır süregelen etkinlikler ile esnafın yıl boyunca kazandığını bir sefer de olsa halkla paylaşarak gelecek kötülüklerden korunulması amaçlanıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı