REKLAMI GEÇ

AKINCI: “Büyükelçiyi hiç görmedik”

AKINCI: “Büyükelçiyi hiç görmedik”

İsrail Ordusu tarafından gözaltına alınan vatandaşlarımız illerinde coşkuyla karşılandı. Denizlili 24 yaşındaki Halis Akıncı’da memleketinde mehter takımı ile karşılandı. Akıncı, Çınar meydanında yaptığı konuşma ile de yaşanan olayı anlattı.

/ DENİZLİHABER / 3 Haziran 2010 Perşembe, 20:43

İsrail Ordusu tarafından Gazze’ya yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda gözaltına alınan vatandaşlarımız memleketlerinde coşkuyla karşılandı. Denizlili 24 yaşındaki Halis Akıncı’da memleketine sağ salim gelmenin sevincini yaşadı. Çınar meydanında mehter takımının çaldığı marşlarla karşılanan Akıncı, ilk olarak ailesi ile buluştu.

Yaşanan olayda yanında bulunan birçok arkadaşının İsrail Ordusu tarafından vurularak hayatını kaybettiğini belirten Akıncı; “ Yaşanan olayda bizler İsrail ordusuna karşı silahlı bir deriniş göstermedik. Ama gemimizde bulunan basın mensuplarının fotoğraf makinelerinden ve kamera görüntülerinden alınan görüntüler ile bizlere adeta şantaj yaptılar. Kendi görüntülerimizin bulunduğu kayıtlarda, sakallı olan kişilere “Terör örgütü üyesi” muamelesi yaptılar. Dedikleri kişide Yemenli bir milletvekiliydi. Gözaltında bizlere bu kayıtlar gösterildi ve İsrail halkına bu görüntüleri göstererek kendilerini halklı çıkarmaya çalıştılar. Ama bunun hesabı sorulacak” dedi.

Yaşanan olayın ardından gözaltında kaldıkları cezaevlerinde zor günler geçirdiklerini belirten Akıncı; “ Aramızdan bazı arkadaşlarımızı aldılar. Alan kişilerde MOSAD ajanı olduğunu tahmin ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın durumlarını bilemiyoruz. Şuanda bizlerin bildiği 10 kişinin kayıp olduğu. Bu kişilerin biran önce bulunmasını ve hesabının verilmesini istiyoruz” dedi.

Kendisini karşılayan halka hitap eden Alperen Ocakları İl Başkanı Halis Akıncı, memleketine geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, saldırı anını ve sonrasını anlattı. İsrail’de gözaltında bulundukları süre içerisinde Türk Büyükelçiliği’nden kimsenin kendilerini ziyaret etmediğini ve zor günler geçirdiklerini belirtti.

İsrail’de gözaltına alınan iki Denizlili vatandaşımızında Cuma günü ilimize gelmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı