REKLAMI GEÇ

AKUT’dan uygulamalı eğitim

AKUT’dan uygulamalı eğitim

DENİZLİ (AA) – Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ekibi, “Arazi Arama Kurtarma ve Yarı Teknik Kurtarma Eğitimi”ni uygulamalı olarak yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Eylül 2018 Salı, 15:10

Gönüllülerden oluşan 20 kişi ile Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nda gece ve gündüz uygulamalı arazi arama kurtarma eğitimleri yapan AKUT, bu eğitimlerde kayıp kişi davranışları, ipucu bilinci, arama kurtarma teknikleri konusunda teorik eğitim verdi.

Dinç, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim kapsamında belirtti.

Kayıp kişinin bulunmasında arazide bıraktığı ip uçlarını bulmaları için AKUT gönülleri ile yer yer patikalardan oluşan ormanlık ve çalılık arazide eğitim yapıldığını dile getiren AKUT Denizli Ekibi Eğitim Birim Sorumlusu Serdar Dinç, “Kayıp kişiye ait olası ip uçları ve sesli arama yapılarak kayıp kişiye ulaşıldı. ” dedi.

AKUT Denizli Ekibi Eğitim Birim Sorumlusu Yardımcı İsmail Aka da ip teknikleri, sedyeleme ve yarı tahliye konusunda eğitim verdikten sonra yüzde 45 eğimli ve zor bir arazide, ortalama 100 metre yükseklikten düşmüş ve vücudunda kırıklar olan bir şahsın ip teknikleri kullanılarak kurtarıldığını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı