REKLAMI GEÇ

Anadolu gazeteleri KOBİ olma yolunda

Anadolu gazeteleri KOBİ olma yolunda

Safranbolu’da yapılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 25. Başkanlar Kurulu’nda konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Anadolu’daki gazete ve matbaaların KOBİ statüsüne alınması konusunda büyük adımlar atıldığını belirterek, “Bu durum, Anadolu basınına büyük destek olacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2008 Perşembe, 00:00

Türkiye Gazeteciler Federasyonu 25. Başkanlar Kurulu, Safranbolu’da toplandı. Safranbolu Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi’nde yapılan toplantıya, Türkiye’nin 45 ilinin gazeteciler cemiyeti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıya Denizli’den, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Öztürk’ü temsilen, DGC Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Say katıldı. Toplantı öncesi bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, gazetecilerin sorunları ve çözüm yollarını ele aldı.

‘Dünyada en fazla yıpratan meslek gazetecilik’

Gazetecilerin yıpranma hakkının bilhassa mesleğe yeni başlayanlar açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Bilgin, kazanılmış hak olan fakat kaldırılmak istenen yıpranma hakkının peşinin sadece protesto ile bırakılmayacağını ve sonuna kadar takip edileceğini belirtti. Bilgin, “Dünyada en fazla yıpratan meslek gazeteciliktir. Çünkü insan hayatını en fazla etkileyen faktörlerden biri strestir. Bu nedenle yıpranma hakkı mücadelemizi yıpranmadan sürdüreceğiz” dedi.

‘Anadolu’daki gazeteler KOBİ statüsüne alınacak’

Konuşmasında AB projelerine de değinen Bilgin “Bu projeler davul ve tokmağın onların elinde olduğu projelerdir. Fakat biz projeleri oluştururken, davulu ve tokmağı onlara teslim etmeden oluşturduk. Türkiye’yi kucaklayıp dünyayla entegreolmayı başardık. Öte yandan Avrupa ile 400 bin Avroluk eğitim programı görüşmelerimiz de devam ediyor” dedi. Bilgin, “Anadolu’daki gazete ve matbaaların KOBİ statüsüne alınması konusunda büyük adımlar atıldı. Bu durumun Anadolu basını için büyük destek olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Eğitim var

Yerel Basının büyük problemlerinden biri olan ara eleman açığını da kapatmak için 200 kişiye eğitim vereceklerini belirten Bilgin, “Bu kişilerin istihdamları konusunda da her cemiyet başkanı görev üstlenecek. Ara eleman için 60 ilden 200 kişi belirlemesi de yine cemiyet başkanlarının görevi dahilinde olacak. Öte yandan reklam ilan gelirlerindeki KDV oranlarının yüzde 1’e düşürülmesi için de çalışmalar sürüyor” dedi.

Vali Direkçi de katıldı

25. Başkanlar Konseyi toplantısına, Karabük Valisi Can Direkçi, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Karabük Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Safranbolu Emniyet Müdürü Mehmet Çuhacı, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Akyüz, Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Karaslan ile 45 ilin cemiyet başkanının yanı sıra konsey üyeleri katıldı. Vali Direkçi, “Basın iletişimin temel taşı, demokrasinin vazgeçilmezlerinden biridir. Yönetilenlerle yönetenler arasında bir köprü vazifesi oluşturan yerel basın, maalesef hala ekonomik sıkıntılarla karşı karşıyadır. Yerel basının öncelikle ekonomik sıkıntıları çözülmeli, kalifiye eleman yetiştirilmeli, gazetecilerin dernekleri kamu yararına oda statüsüne dönüştürülmeli, ayrıca makine ve ekipmanları da sağlanmalıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı