REKLAMI GEÇ

Ankara, Denizli zirvesini konuşuyor

Ankara, Denizli zirvesini konuşuyor

Denizli, Özay Önlüm anma etkinliklerini saymazsak uzun bir aranın ardından Başkent’te güçlü bir aile fotoğrafı verdi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, Denizli’nin en’leriyle Başkentin en’leri olarak gösterilen Denizlileri bir araya getirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Şubat 2018 Pazartesi, 12:47

Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, Denizli Platformu ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın desteğiyle Ankara Sheraton Otel’de bir Vizyon Denizli Buluşması etkinliğine imza atmış, buluşmayla ilgili genel haberler Cumartesi günü medyaya yansımıştı.

DTO KRİTİK GÖREVİ ÜSTLENDİ
Denizli Platformu’nun dönem sözcüsü konumundaki DTO, buluşmanın kent insanına aktarılması konusunda Denizli’den davet edilen medya temsilcileri için ulaşım ve konaklamayı üstlendi. Denizli’nin Başkentteki bu önemli etkinliğinin duyurulması konusunda önemli bir görevi yerine getirdi.

FUAYEDE BİR ARAYA GELDİLER
Sheraton Otel’deki yemekli zirve öncesi ev sahibi, konukları fuayede verilen bir kokteylle karşıladı. Denizli iş ve siyaset dünyasından önemli isimlerin neredeyse tam kadro katıldığı etkinlik öncesi verilen kokteyl, Denizli’yi yalnızca Başkent değil Türkiye ve Dünya’nın farklı bölgelerinde temsil eden önemli hemşerilerimizi de buluşturdu.

VALİ KARAHAN VE VEKİL TİN’DEN YAKIN MARKAJ
Denizli Valisi Hasan Karahan ve Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kokteylde Denizli’den gelen siyasetçiler ve iş insanlarının yanı sıra farklı kentlerden etkinliğe katılan hemşerilerimizle sohbet etti. İstanbul Egeliler Birliği Başkanı Hüseyin Reşit Öz’ün de bulunduğu masada Haluk Değirmenci, Halil Pekdemir, Pervin Oymak, İbrahim Tefenlili, Selim Kasapoğlu, Melek Sözkesen gibi isimler de vardı.

İMKB VE VARLIK FONU ONDAN SORULUYOR
Etkinliğe İMKB’nin ve Varlık Fonu’nun başındaki hemşerimiz Himmet Karadağ da katıldı. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve iş dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra iktisat profesörü olan eski rektör Prof. Dr. Hasan Kazdağlı da bir süre Karadağ ile sohbet etti.

KİMİ ÇEKTİĞİNİZİN FARKINDA MISINIZ?
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci kendilerini görüntüleyen gazetecilere dönerek, “Siz kimi çektiğinizin farkında mısınız?” sözleriyle İMKB ve Varlık Fonu Başkanı Himmet Karadağ’ı işaret etti.
Karadağ’ın Denizli kadar Türkiye için önemli bir isim olduğunu vurgulayan Keçeci, “Bu gördüğünüz hemşerimiz Türkiye’de paranın nabzını tutuyor. Hem İMKB’nin hem de Varlık Fonu’nun başında” diye konuştu. Türkiye’nin en önemli koltuklarından birinde olan  Himmet Karahan, etkinlikteki mütevazi tavırları ile dikkat çekti. Karadağ’ın selefi de bir Denizliliydi.

ESKİ BAKAN DA HAZIR BULUNDU
Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan oymak dernekte önemli ölçüde yükünü azaltan eşi Pervin Oymak ile birlikte Denizli’nin ağır toplarını Ankara’da ağırladı. AK Parti Denizli Milletvekili ve eski bakan Dr. Sema Ramazanoğlu da konukların arasındaydı.

SAĞINA OYMAK’I SOLUNA ERDOĞAN’I ALDI
Gecenin onur konuğu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin sağında Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Oymak, solunda ise Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve DTO Başkanı Uğur Erdoğan oturdu. Salondaki oturma düzenine göre kentin önemli isimleri Ankara’daki hemşerileriyle kaynaşma açısından farklı masalara dağıtılmıştı.

ORTAK DEĞER ORTAK VURGU
Gecede sırasıyla konuşan Ankara Denizli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Oymak, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü DTO Başkanı Erdoğan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Denizli Valisi Karahan ve Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin gecenin olduğu kadar konuşmalarının da ortak değeri ve vurgusu Denizli’ydi ve Denizlililik bilinciydi. Önemli isimler, yaşanabilecek daha güzel bir Denizli’nin memleket sevgisi ve aidiyetini en üst seviyeye çıkaracağını aktardı, bunun için çaba sarf ettiklerinin altını çizdi.

MASADAKİ DETAYA DİKKAT!
Vali Karahan, vekil Şahin Tin, DSO ve DTB Başkanlarının oturduğu masadaki detay gecenin ilerleyen saatlerinde algıyı o masaya çevirdi. Keza Bakan Zeybekci konuşmasının başında, o masaya bakarak Milli Güvenlik Kurulu Genel Sektereteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun da salonda olduğunu belirtip selam verdi. Müftüoğlu yıllar önce Serinhisar’da kaymakamlık yapmış, ancak Denizli ile bağını hiç koparmamıştı. Bu bağa nedenlerden biri de AK Partili siyasetçi Haluk Değirmenci. Keza MGK Genel Sekreteri Değirmenci’nin öz dayısı.

ZOLAN’A HEMŞERİ İLGİSİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gecede DENİB Başkanı ve TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert ile birlikte aynı masadaydı. Zolan’a gece boyunca Ankara’daki hemşerilerinin ilgisi yoğundu. Masanın önemli başka konukları da vardı. Keza YSK ve Danıştay üyesi Denizlili Hakim Yunus Aykın, Aydın Ak Parti Milletvekili Abdurrahman Öz, Orda Ak Parti Milletvekili Ergün Taşçı ve Denizli’nin fahri hemşerilerinden KİK Başkanı Hamdi Güleç de masada oturan isimlerin arasındaydı.

YARGIDA DENİZLİ RÜZGARI
Geceye Başkentin bürokrasideki önemli Denizlililerinin yanı sıra YSK üyesi Aykın gibi yargıdaki farklı görevlerde bulunan hemşerilerimiz de katıldı. Yüksek yargı üyelerinden Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz’a aynı masada bir başka hemşerimiz Danıştay üyesi Mahmut Doğan, eşlik etti. Yılmaz ve Doğan’ın masasında Denizlilinin tanımış iş adamları da vardı.

BU DA ÇEKİRDEK AİLE FOTOĞRAFI
Gecede gazetecilerin talebini geri çevirmeyen Denizli’nin önemli isimleri, büyük bir aile fotoğrafı verdi. Üstte gördüğünüz aile fotoğrafının oluşmasında emek veren çekirdek aile fotoğrafı ise aşağıda yer alıyor. Avukat Hasan Oymak’ın başkanlığını yürüttüğü Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği yönetici ve üyeleri eşleriyle birlikte yoğun bir çaba ve geceli gündüzlü mesai harcayarak başarılı etkinliğin altına imza attı.

GECE BÖYLE DEVAM ETTİ

Etkinlik konuşmalar ve taktim törenlerinin ardından Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Oyunları ekibi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileriyle devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı