REKLAMI GEÇ

Ankara Garı katliamının yıldönümünde eylem

Ankara Garı katliamının yıldönümünde eylem

Ankara Garı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırının yıldönümünde yaşamını yitirenler TMMOB önünde düzenlenen etkinlikte anıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2016 Pazartesi, 18:38

10 Ekim Ankara Garı saldırısı kurbanları, TMMOB önünde düzenlenen etkinlikle anıldı. Saldırı kurbanları için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlik, basın açıklamasıyla devam etti.

denizli-10-ekim-ankara-gari-patlama-protesto-edildi-3

Açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede yaptı. Türkiye tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından biri olan 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden bir yıl geçtiğini belirten Dede, Türkiye’nin merkezinde patlatılan bombalar ile annelerin, babaların, kardeşlerin, arkadaşların ve yoldaşların kaybedildiğini söyledi.

denizli-10-ekim-ankara-gari-patlama-protesto-edildi-1

“YAŞAMI SAVUNANLAR BOMBALARIN HEDEFİ OLDU”
Mehmet Dede, “10 Ekim’de Türkiye’nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için ‘savaşa inat, barış hemen şimdi!’ demek için geldik. Kadını erkeği, genci yaşlısı, barış türküleriyle birlikte halaya dururken patlattılar bombalarını. Ölüme karşı yaşamı savunanlar bir kez daha bombaların hedefi oldular” dedi.

“Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın önünde binlerce polisin gözü önünde canlarımızı birer birer aldılar elimizden” diyen Mehmet Dede, aradan bir yıl geçmesine rağmen kalplerindeki acı, yüreklerindeki sancının ilk günkü gibi tazeliğini koruduğunu söyledi. Dede, ne acılarında, ne de öfkelerinde en küçük bir azalmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

“KATLİAMIN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Ankara katliamında hayatını kaybedenleri anmak isteyenlere saldıracak kadar acımasız olanların kimin tarafında olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Dede, “10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp, katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katiller tespit edilmiş ancak, katliamında yaşanmasında ihmalleri olanlar, katliamı önleyebilecekken kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır. Aradan ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

denizli-10-ekim-ankara-gari-patlama-protesto-edildi-2

Konuşması zaman zaman sloganlarla kesilen KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, “10 Ekim Ankara katliamının yıldönümünde, yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tutacağımıza, darbeci zihniyetin izinden gidenlere inat, emek, barış ve demokrasi mücadelemizi daha da ileriye taşıyacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından bir süre daha sloganlarla süren eylem, TMMOB toplantı salonunda devam etti. Burada saldırıya ilişkin slayt gösterisi sunuldu, saldırının hukuki boyutuyla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı