REKLAMI GEÇ

Ankara katliamını protesto için meydanlardalar

Ankara katliamını protesto için meydanlardalar

Bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Candoğan parkı önünde bir araya gelerek, geçen yıl 10 Ekim’de Ankara’da canlı bomba saldırısıyla gerçekleştirilen katliamı protesto etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2016 Çarşamba, 13:17

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi kuruluşların üyeleri, Ankara katliamını protesto için bir kez daha meydanlara çıktı. Candoğan Parkı önünde bir araya gelen grup, “savaşa inat barış, hemen şimdi” mesajını verdi.

Protesto eylemine katılanlar adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, katliamın yaşandığı Ankara Gar Meydanı’nın sıradan bir mekan, trafik kavşağı halinde kullanılmaması gerektiğini söyledi. Dede, “100’ün üzerinde yurttaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlercesinin yaralandığı, binlercesinin bu acıya tanık olduğu ve milyonlarcasının derinden etkilendiği bu alçak saldırı sonrasında Ankara Gar Meydanı ve çevresi bundan böyle farklı bir anlam ifade edecektir. Meydanın ‘anıt mekan’ haline getirilerek yeniden düzenlenmesi bizim sorumluluğumuzdadır. Bu meydanın adı bundan böyle Emek, Barış, demokrasi Meydanı’dır” dedi.

Dede, bu alanın ulusal ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekebilecek, toplumun farklı kesimleri tarafından benimsenebilecek geniş katılımlı bir yarışma aracılığıyla yeniden düzenlenmesi için her türlü girişimde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı