REKLAMI GEÇ

Ankara katliamının tanıklarına psikolojik destek

Ankara katliamının tanıklarına psikolojik destek

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası, Ankara katliamına tanık olanlara psikolojik destek verecek. Pamukkale Üniversitesi Psikiyatri Hastanesi uzmanları, kanlı terör saldırısına tanık olan ve katliamdan kurtulan Denizli grubunda yer alanlara destek verecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 16:23

KESK’e Bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, Barış, Kardeşlik ve Demokrasi Mitingi’ne katılanlar ile Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Zencir, Pamukkale Üniversitesi Psikiyatri Hastanesi’nden psikolog Emel Aydın bir araya geldi.

MAĞDURLARA PSİKOLOJİK DESTEK VERİLECEK
SES Denizli şube Başkanı Selçuk Göçer, miting öncesi yaşanan terör saldırısına tanık olan yüzlerce Denizlilinin tramvaya bağlı gelişebilecek psikolojik sorunlarla karşı karşı kaldığını belirterek, bu nedenle psikolojik destek sağlamak için böyle bir çalışma başlattıklarını belirtti.

PAÜ Psikiyatri Hastanesi ve Halk Sağlığı uzmanlarından destek istediklerini belirten Göçer, “Bugün katliam tanıklarları içerisinde kaç kişinin psikolojik yardıma ihtiyacı olduğunu, bu kişilere nasıl destek verebileceğimizi konuşacağız. Psikolojik desteğe ihtiyacı olan tanıkların belirlenmesinin ardından, çalışmalara başlanacak” dedi.

TRAVMAYI ATLATAMIYORLAR
Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör eylemi olan saldırıda 100’ün üzerinde can kaybı ve yaralanma yaşandı. Patlamanın üzerinde bir hafta geçti, yaşadıkları tramvayı atlamadığı için iş başı yapamayan çok sayıda kamu çalışanı, okuluna devam edemeyen çok sayıda öğrenci bulunuyor.

Sağlık Emekçileri Sendikası tarafından düzenlenen psikolojik destek programıyla, katliama tanık olanların travmadan daha kısa sürede kurtulmalarının sağlanması hedefleniyor.

Yapılacak ön görüşmeler ile kimlerin psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğu tespit edilecek, ardından da tedavi süreci başlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı