REKLAMI GEÇ

Ankara’da tarihi Denizli Buluşması

Ankara’da tarihi Denizli Buluşması

Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği, Denizli Platformu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ankara’da “Denizli Vizyon Başkent Buluşması” gerçekleştirdi. Denizli’nin kurmayları, iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri, Ankara Sheraton Otel’de, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci başta olmak üzere Denizli’nin Başkentteki çok önemli temsilcileriyle bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2018 Cumartesi, 15:02

Başkent, Denizli için tarihi sayılabilecek bir zirveye ev sahipliği yaptı. “Denizli Vizyon Başkent Buluşması” adı altında gerçekleştirilen zirve, Denizli Platformu birleşenlerinin önemli isimleri ve yerel yöneticilerle, Denizli’yi başkentte temsil eden önemli hemşerileri bir araya getirdi.

BAŞ KONUK BAKAN ZEYBEKCİ
Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin projesi olarak hayata geçen zirveye, Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Ekonomi Bakanlığı destek verdi. Ankara Sheraton Otel’de gerçekleştirilen zirvenin baş konuğu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci idi.

DENİZLİ’NİN KURMAYLARI TAM KADROYDU
Vali Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, DESOB Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çelikkol başta olmak üzere iş ve siyaset dünyasından yüze yakın önemli ismin katıldığı toplantıda yargıdan bürokrasiye Başkent’te görev yapan çok önemli Denizlili isimler katıldı. Denizli Zirvesi’ni Denizli Milletvekilleri de es geçmedi. AK Partili vekiller Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yrd. Emin Haluk Ayhan toplantıdaydı. Öte yandan Aydın milletvekili Abdurrahman Öz ve Ordu milletvekili Ergün Taşçı da gecenin konukları arasındaydı.

Etkinliğe ayrıca Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar’ın yanı sıra Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, RTÜK Başkan Yardımcısı Hikmet İnce, Kamu İhale Kurumu Başkanı Hamdi Güleç, HSK üyesi Alp Aslan, Varlık Fonu ve İMKB Başkanı Himmet Karadağ, VDK Başkanı Hüseyin Karakum katıldı. Serinhisar’da bir dönem kaymakamlık yapan ve Denizli ile bağlarını koparmayan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu da zirveye katılarak destek verdi.

ÖNCE OYMAK SESLENDİ
Öncelikle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk Ve silah arkadaşları olmak üzere tüm merhum kahramanlarımız için Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve terörle mücadele eden askerlerimiz için Kur’an tilavetiyle başlayan Denizli Vizyon Başkent Buluşması’nın açılış konuşmasını Ankara Denizlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Hasan Oymak yaptı. Denizlim Derneği olarak bu güne kadarki en kapsamlı organizasyona ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını belirten Oymak, “Mademki bu Şehre sevdalıyız, mademki Denizlili olmakla gurur duyuyoruz, o zaman Denizli’ye, Denizlililere borcumuz var. Biz Bütün hemşerilerimizle, gençlerimizle, iş adamlarımızla Ankara arasında köprü olarak ödemeye çalışıyoruz borcumuzu. Tanış oldukça zorlar kolaya dönecektir. Bu hedefle çıktık yola ve bizimle aynı hayali paylaşanlarla her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz daha güçlü Denizli hedefimize. Ekonomi Bakanımız, Büyükşehir belediye başkanımız, Denizli platformumuz Ve milletvekillerimiz başta olmak üzere her daim yanımızda olan Ve Denizli mevzubahis olduğunda milli takım ruhuyla hareket eden herkese sonsuz teşekkürler“ dedi.

“DENİZLİ PLATFORMU HER ZAMAN DENİZLİ’NİN YANINDA”
Daha sonra, Denizli Platformu Dönem Sözcüsü ve DTO Başkanı Uğur Erdoğan konuştu. Birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Erdoğan, “Denizli platformu, daha güçlü bir Denizli için var. Platform olarak Biz, her zaman Hemşerilerimizin yanında, Denizlimizin hizmetindeyiz” dedi.

“TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYUYORUZ”
Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan kürsüye geldi. Zolan, elinden geldiğince hemşeri derneklerine destek vermeye çalıştıklarını dile getirdi, “Gece gündüz hizmet vermeye çalışıyoruz. Hep birlikte Denizli için taş üstüne daha fazla taş koyabilirsek ne mutlu” dedi.

“DENİZLİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Vali Hasan Karahan da yaptığı kısa konuşmada Denizli’ye hizmet vermek için 24 saat çalıştıklarını ve Başkent’te Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci sayesinde iyi bir uyum içinde olduklarını söyledi. Vali Karahan, Başkent’in yerel yatırımlar için son derece kritik bir konumda olduğuna vurgu yaptı.

“DENİZLİ PLATFORMU ÇOK YOL KAT ETTİ”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha önce Denizli’de vurguladığı Denizli Platformu’nun önemini yeniden dile getirdi, “Denizli bu platformla çok yol kat etti, edecek de” dedi.

Geceye yalnız Denizlililerin değil, Ege’li vekiller ve farklı kentlerden bürokratların da katılarak destek verdiğine vurgu yapan Zeybekci’nin, “Aramızda Denizlili vekiller var, Denizlili olup farklı illerde vekillik yapmış isimler var, hatta Denizlili olduğunu iddia eden vekiller var” sözleri, solandakileri gülümsetti.

Zeybekci’ye konuşmasının ardından programa verdiği destek nedeniyle teşekkür hediyesi takdim edildi ve gecenin anısına aile fotoğrafı çekildi.

Bakan Zeybekci’nin konuşmasının ardından Avukat, Şair ve Edebiyat Araştırmacısı Hayati İnanç, okuduğu şiirler ve o şiirler üzerine yaptığı konuşma İle programa renk kattı.

Gece, Denizlim Kültür Dayanışma Derneği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi halk dansları ekiplerinin zeybek gösterileriyle devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı