REKLAMI GEÇ

Aslan: “2015 bütçesi savaş bütçesi”

Aslan: “2015 bütçesi savaş bütçesi”

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’na bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES)Genel Başkanı Fikret Aslan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlanan 2015 yılı bütçesinin savaş, yoksulluk, vergi ve özelleştirme bütçesi olduğunu ileri sürdü. Aslan, “Bu bütçeden kamu emekçilerinin hakkını almak ve taleplerimizin yerine getirilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2014 Salı, 14:49

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelerine başlanan 2015 yılı bütçesi ile ilgili istişare yapmak amacıyla şube ziyaretlerine Denizli’de devam eden Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Fikret Aslan ile BES Basın-Yayın Sekreteri Ahmet Acar, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde toplantı yaptı. BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul ile sendika üyelerinin katıldığı toplantıda, TBMM’de görüşmelerine başlanan 2015 yılı bütçesini değerlendiren Aslan, “2015 yılı bütçesi, savunmaya ayrılan 52 milyarlık ödenek ile bir savaş bütçesi olmuştur. Eğitim, sağlık ve personel giderleri için ayrılan ödenekler de göstermektedir ki, 2015 yılı bütçesi, yoksulluk, vergi ve özelleştirme bütçesidir” dedi.

“VERDİĞİMİZ VERGİLER NEREYE GİDİYOR?”
KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ile görüşerek planlayacakları eylem planı ile alanlarda olacaklarını belirten Aslan, “Bütçeden emekçinin hak ettiği ‘ek zam’ talebinin karşılanması, açlık sınırının altındaki ücretlerin vergiden muaf tutulması, insanca yaşam ve çalışma koşulları için grevli toplu sözleşme hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını ve özgür bir toplu sözleşme düzeninin yaratılması için verdiğimiz mücadele devam edecek. Ayrıca, mücadele programı ile verdiğimiz vergilerin nereye gittiğini soracağız. Bunu hepimizin sorması lazım” diyerek mücadele çağrısında bulundu.

Denizli’de iki gün kalacak olan BES Genel Başkanı Fikret Aslan ile BES Basın-Yayın Sekreteri Ahmet Acar, sendika temsilcileri ile mücadele programı için görüş alışverişinde bulunacaklar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı