REKLAMI GEÇ

Atatürk’e saygı için Ankara’ya yürüyecek

Atatürk’e saygı için Ankara’ya yürüyecek

Denizli’de emekli bir astsubay, Dumlupınar’dan alacağı bir avuç toprağı, 360 kilometre yürüyerek Anıtkabir’e götürecek.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2010 Pazartesi, 15:32

Emekli Astsubay Nazmi Çankal, Dumlupınar’da alacağı bir avuç toprağı, pilot yeğeniyle birlikte yaklaşık 360 kilometre yürüyerek Anıtkabir’e götürecek.

Emekli Astsubay 58 yaşındaki Nazmi Çankal, düzenlediği basın toplantısında Dumlupınar’dan Anıtkabir’e kadar sürecek yürüyüşü anlattı. Ülkenin kolay kazanılmadığını belirten Nazmi Çankal, “Bu yürüyüşün fikir babası olan pilot yeğenim Erdal Karasu ile birlikte Kütahya Dumlupınar Şehitliği’nden alacağımız bir avuç toprak ile Anıtkabir’e yürüyeceğiz” dedi.

Yürüyüşün hiçbir siyasi görüşü olmadığı gibi herhangi bir dernek, kurum ve kuruluşu da temsil etmediklerini belirten Çankal, şöyle konuştu: “Bunu genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış göstermek adına yapıyoruz. Ülkemize sahip çıkmak, milli birliğimizi sağlamak için tüm Türkiye halkının birbirini sevmesi, saygı duyması gerektiğini anlatmak için yürüyoruz. Tarihte birçok imkansızlıklar içinde iken bile büyük özverilerle kanı, canı pahasına ülkesi ve milleti için mücadele etmiş atalarımızın ruhları şad olsun.”

Tarihin unutulmaması ve tüm değerlere sahip çıkılması gerektiğini anlatmak istediklerini ifade eden Nazmi Çankal, yürüyüşlerinin bugün Dumlupınar’da başlayacağını, Afyon Kocatepe’ye de çıkılarak 3’üncü gün Ankara’ya hareket edileceğini söyledi. Çankal, 19 Mayıs günü de Anıtkabir’e ulaşarak Ata’ya saygı duruşunda bulunacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı