REKLAMI GEÇ

Avcılardan anı kitabı

Denizli Çevre Avcılık Atıcılık ve Okçuluk Kulübü ile Denizli Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından organize edilen yarışma ile avcıların hikayeleri, fıkraları ve şiirleri ödüllü yarışmada değerlendirilecek. Üç dalın birincilerine av tüfeği hediyesi verilecek. Yarışmada ilk 100’e giren eserler DEN-ŞAY-DER tarafından bastırılacak kitapta yayımlanacak.

/ DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2007 Cuma, 00:00

Avcılığın Türk Kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu düzenledikleri yarışmaya ülke genelinden de katılımın olmasını beklediklerini anlatan Denizli Çevre Avcılık Atıcılık ve Okçuluk Kulübü Başkanı Ekrem Emiroğlu, “Yazarlar derneğimiz ile birlikte organize ettiğimiz yarışmamıza başvurulan 1 temmuz tarihinde başladı, 31 ağustos tarihine kadar devam edecek. Yarışmamızı internet aracılığı ile ve diğer kulüplere yazdığımız yazılarla gönderdiğimiz fakslarla duyuruyoruz. Yarışmaya katılarak birinci olan avcılarımıza av tüfeği hediye edeceğiz. DEN-ŞAY-DER tarafından da dereceye giren ilk 100 eser bir kitapta toplanacak. Bin adet bastırılacak olan kitap yurt genelindeki tüm avcılık kulüplerine gönderilecek” dedi.

Denizli’de 10 bin avcı var

Denizli’de balık ve kara avcılığı ile uğraşan 10 bin avcının bulunduğunu düzenlenen yarışmaya diğer illerden de posta ile katılınabileceğini, alıntı eserlerle yarışmaya katılmak isteyenlerin mutlaka kaynak göstermeleri gerektiğini anlatan Kulüp Başkanı Emiroğlu, “Ülkemizde avcılık ile uğraşan on binlerce kişi var. Her birinin de ayrı ayrı hikayeleri, fıkraları, şiirleri var. Avcılar doğayı katleden hayvanları vuran çevresine zarar veren kişiler değildir. Biz spor adına avcılık yapıyoruz. Hiçbir canlıya zarar verme düşüncesinde değiliz. Gittiğimiz her avda da mutlaka diğer avcılarla paylaşmak isteyeceğimiz olaylarla karşılaşırız. Kulüp olarak biz bu hikayelerin, fıkraların ve şiirlerin kahvehane köşelerinde, avcılar arasında, avcılık kulüplerinde konuşulup unutulmasını istemedik. Yarışmamız sayesinde çok güzel avcı hikayelerinin, gün yüzüne çıkmayan fıkraların ve şiirlerin ortaya çıkacağından eminiz.” Dedi.

Juri değerlendirecek

Yarışmaya gönderilen her eserin oluşturulacak konusunda uzman juri tarafından titizlikle değerlendirileceğini ve puan verileceğini anlatan Emiroğlu, “1-10 eylül tarihlerinde avcılarımızdan ve yazarlarımızdan oluşturacağız jurimiz yarışmamıza gönderilen eserleri inceleyecek, değerlendirecek. Dereceye girenlere sürpriz hediyeler vereceğiz. İlk yüze giren eserlerde bastırılacak kitapta yer alacak. Üç dalda ilk üçe giren avcılarımız için eylül ayı ortalarında ödül töreni düzenleyerek hediyelerini vereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı