REKLAMI GEÇ

Baro Başkanı İlhan: “OHAL amacından uzaklaştı”

Baro Başkanı İlhan: “OHAL amacından uzaklaştı”

Uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 25. yılında Denizli Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen törenle anıldı. Platform Sözcüsü, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, “Eğer zamanında Mumcu dinlenmiş olsaydı 15 Temmuz’da hain darbe girişimi yaşanmazdı. Ancak, gelinen noktada OHAL de amacından çıkmıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2018 Çarşamba, 14:06

24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar uğur Mumcu, ölümünün 25. yıldönümünde Denizli Demokrasi Platformu’nun organize ettiği törenle anıldı.

Atatürk Anı3tı önünde gerçekleştirilen anma törenine, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, CHP Pomukkale İlçe Başkanı Osman Tabu, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Denizli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Himmet Yavaş ve vatandaşlar katıldı.

Araştırmacı Gazetecilik Vakfı üyesi gençler, Uğur Mumcu’nun fotoğraflarının bulunduğu posterlerle etkinliğe katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Denizli Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat İlhan katılımcılara seslendi.

“ÖNLERİNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ”
24 Ocak 1993’te katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ile 31 Ocak 1990’da aramızdan ayrılan Prof. Dr. Muammer Aksoy’un öldürüldüğü Ocak ayının son haftasının her yıl “Adalet ve Demokrasi Haftası” olarak kabul edildiğini belirten İlhan, “Adalet ve Demokrasi Haftası’nda başta Muammer Aksoy, Uğur Mumcu olmak üzere Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okan gibi nice değerlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, onları minnetle anıyoruz” dedi.

“Demokrasi şehitlerimiz, yaşadığı topraklara sahip çıkarken, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusu için demokrasiyi savunurken, ulusumuzun tam bağımsızlığını korumaya çalışırken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolda katledilmişlerdir” diyen İlhan şunları söyledi:

“Bunların hepsinin arkasında, tam aydınlatılmayan, ortaya çıkarılamayan, devletin çeşitli kademelerinde odaklanmış, tetikçileri kimi zaman bilinen, zaman zaman delilleri karartan güçler, sorumluluklar ya da sorumsuzluklar bulunmaktadır. Ne olursa olsun aydınlarımızın niceleri susmadı, susturulamadı ve susturulamayacak. Fakat şunu da bilmenizi isteriz ki; Bizler de Cumhuriyetimize sahip çıkarak, Türkiye’nin laik, demokratik ve çağdaşlık temelindeki mücadelesinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bugün, ülkemizi korumak için canları pahasına sınırlarımızı koruyan kahraman askerlerimiz gibi, Afrin’ de “Zeytin dalı” Operasyonuna katılan Mehmetçiklerimiz gibi ülkemiz için ölmeye hazırız, her türlü savaşta ulusça bir aradayız. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyoruz.”

“EĞER MUMCU DİNLENMİY OLSAYDI…”
Mumcu’nun “Kanıtlanan bir başka gerçek de hukuk devleti sisteminin vazgeçilmez varlığı ve önemidir. Hukuk devletinin zedelendiği her ülke kargaşalarla, zorbalıklarla, diktatörlüklerle karşılaşmak yazgısı ile karşı karşıyadır. Hukuk devleti, bireylerin olduğu gibi, sendikaların, partilerin ve kurumların ortak güvencesidir” sözünü hatırlatan Müjdat İlhan, “Son yıllarda ülkemizin geldiği nokta ise, bu söylemin ne kadar manidar olduğunu ortaya koymuştur. Uğur Mumcu gibi aydınlarımızın ne kadar haklı olduklarını yaşanan süreç gösterdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi sevgili Uğur Mumcu ve onun gibi canı pahasına uyarıda bulunanlar dinlenmiş olsaydı gerçekleşemezdi. Hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL de amacından uzaklaşmış, gazeteci, yazar, akademisyen, bilim adamlarımız dahil birçok insanımız tutuklanmış en temel hukuk normu olan masumiyet karinesi görmezden gelinmiştir. Farklı düşünce ve söze tahammül edilmeyen anlayışa rağmen biz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, barıştan ve bilimden yana, terörün ve bölücülüğün karşısında olan yurtseverler olarak, yüce gönüllü insanı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Uğur Mumcu anma etkinliği, yapılan konuşmanın ardından tamamlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı