REKLAMI GEÇ

Baro Başkanı İlhan’dan sert Kudüs tepkisi

Baro Başkanı İlhan’dan sert Kudüs tepkisi

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, ABD’nin Kudüs kararını sert bir dille eleştirdi. İlhan, Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının tüm dünya için büyük bir talihsizlik olduğunu belirterek, uluslararası adımların ivedilikle atılmasını talep etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Aralık 2017 Pazartesi, 17:31

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yaptığı açıklamayla Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve İsrail’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı almasına tepki gösterdi.

Kararın tüm dünya için büyük bir talihsizlik olduğunu belirten İlhan, “Bu açıklama, 1947’den bu yana, yani yetmiş yıldır devam eden Birleşmiş Milletler (BM) kararlarının ve uluslararası hukukun hiçe sayılmasıdır. Ayrıca, İsrail ile Filistin arasındaki barış sürecini de yakından etkileyecektir. Umarız, insanlık tarihi kadar eski, farklı dinlerin kutsal şehri olan Kudüs’ün tarihler boyunca görüldüğü gibi yeniden yeni çatışmalara ve savaşlara maruz kalmamasıdır. Amerikan yönetiminin bu kararının uluslar arası hukukta kabul görmemesi dileğiyle; tüm uluslararası adımların ivedilikle ve etkin bir şekilde atılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı