REKLAMI GEÇ

Baro’dan teröre tepki afişi

Baro’dan teröre tepki afişi

Ankara’da meydana gelen vahşi terör saldırısında hayatını kaybedenler için patlamanın olduğu saatte saygı duruşunda bulunan Denizli Barosu avukatları, yeni hizmet binası inşaatına astıkları dev afiş ile de terörü lanetledi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2015 Çarşamba, 11:43

Ankara’daki terör saldırısını lanetlemek ve patlamada ölenleri anlak amacıyla Denizli Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Denizli Barosu’na bağlı avukatlar, cumartesi günü Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi öncesi yaşanan patlamanın olduğu 10.04’de hayatını kaybedenler ve tüm şehitler adına bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, saygı duşunu sonrasında yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.
Alçakça gerçekleştirilen bu terör eyleminin hiçbir gerekçesinin olamayacağını belirten İlhan, “Savaşı ve terörü lanetleyip, barışı savunan yurttaşlarımızı hedef alan ve katliama dönüşen bu saldırıyı planlayanların ve gerçekleştirenlerin ‘insan’ olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz” dedi.

“BİRBİRİMİZE DAHA SIKI KENETLENMELİYİZ”
Bu durumun oluşmasında bilinçli veya bilinçsizce uygulanan dış politikalarının katkısının şüphesiz olduğunu vurgulayan Baro Başkanı İlhan, “Menfur terör saldırısı; ülkemizin kurulduğu tarihten bu yana yaşamış olduğu en büyük terör saldırısı olmasına rağmen, maalesef bu saldırının engellenmesinden sorumlu olanlar, beceriksizliklerini ve ihmallerini kabul etmedikleri gibi, istifa sözünü duyduklarında gülümseyebilmektedirler. Ülkemizi çatışmaya ortamına sürüklemek isteyenler, yurttaşlarımızın kardeşlik ve birlikte yaşama inançları karşısında pes edecek ve bunu başaramayacaklardır. Terörden ve kandan beslenenler şunu unutmasınlar ki; Türk Ulusu’nun birliktelik iradesi rüştünü çoktan ispat etmiştir. Her türlü etnik, dinsel, mezhepsel unsurların dışında tanımlanan Milletimizin gücü, birlikteliğimizdedir. Millet olmaktan vazgeçerek değil, her türlü siyasi kaygı ve beklentiden arınarak birbirimize daha da sıkı kenetlenerek bu karanlık günlerin üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

“SORUMLULAR HESAP VERMELİ”
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, bu menfur saldırıdaki güvenlik ve istihbarat eksikliklerinin tüm ayrıntılarıyla araştırılmasını ve aydınlatılmasını, sorumlularının derhal hesap vermelerini talep ederek şunları söyledi:
“Bu memleketin gerçek sahibi bizleriz, terör terördür. Teröriste teröristten başka izah aranmasın. Terörü ve teröristi bir kez daha lanetliyoruz. Denizli Barosu olarak bu olayın takipçisi olacağımızı, hukuksal zeminde bu konuda her türlü mücadeleye katkı koyacağımızı, bunu başarmak için üzerimize düşeni her zaman olduğu gibi, hiç kimseden çekinmeden yapmaya kararlıyız.”

DEV AFİŞLİ TEPKİ
Denizli Barosu, 97 kişinin hayatını kaybettiği Ankara terör saldırısı protesto etmek ve terörün her türlüsünü lanetlemek amacıyla dev afiş yaptırdı. Hizmet binası inşaatına asılan afişte, “Yastayız. Terörü lanetliyoruz. Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçesine. Bu memleket bizim” yazısı dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı