REKLAMI GEÇ

Polis dün 9 kişiyi gözaltına aldı

Polis dün 9 kişiyi gözaltına aldı

Denizli’de dün Pamukkale Üniversitesi’ndeki gösteri ve Çınar’da Başbakan’ın afişinin yakılmasıyla sonuçlanan olaylarda toplam 9 kişiyi gözaltına aldı.

/ DENİZLİHABER / 13 Mart 2014 Perşembe, 11:24

Berkin Elvan’ın ölümünün ardından başlayan gösteriler dün de devam etti. Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmelerin sonrasında, Delikliçınar Meydanı’nda toplanan kalabalığın yürümesine izin verildi. Eyleme katılanlar; İstiklal, İnönü, Kıbrıs Şehitleri ve Lise caddelerini geçerek yeniden Delikliçınar Meydanı’na geldi.

Bir süre daha burada bekleyen ve sloganlar atarak hükümeti protesto eden eylemcilerin çoğu saat 22.00 sıralarında dağıldı. Ancak alanda kalan yaklaşık 100 kişiden bazıları bir binanın duvarında asılı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dev afişini indirip ateşe verdi. Bunun üzerine emniyet ekipleri müdahalede bulundu.

Polisin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan eylemciler yakalandı. Gün içinde Pamukkale Üniversitesi’ndeki eylemde de gözaltılar olmuştu. Polisin her iki olayda gözaltına aldığı gösterici sayısı 9 olarak açıklandı.

Gözaltına alınanlardan 4’ü Güvenlik Şube, yaşı küçük olan 5 kişi de çocuk Şube’de ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı