REKLAMI GEÇ

Bekir Çapar bayrağı oğluna devretti

Bekir Çapar bayrağı oğluna devretti

Denizli siyasetinin renkli isimlerinden avukat Bekir Çapar yoluna noter olarak devam etme kararı alırken, oğlu Can Çapar ise babasından avukatlık mesleğini devraldı. Can Çapar ruhsatını alarak resmen avukatlığa başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2017 Cuma, 15:05

Denizli siyasetinin renkli isimlerinden, CHP’li Bekir Çapar avukatlık mesleğini oğluna devretti. İl genel meclisi ve büyükşehir belediye meclis üyeliği yapan Çapar kısa süre önce noterlik mesleğini yapmaya karar vermişti. 25 yıl önce noterlik hakkı kazanmasına rağmen avukatlık mesleğini sürdüren, özellikle sosyal güvenlik alanında Türkiye’nin önde gelen uzmanları arasında yer alan Çapar’ın hukuk kariyerinde Askeri Savcılık da bulunuyordu.

Denizli’de kendisine ait hukuk bürosunda yüzlerce Denizlilinin derdine koşan Bekir Çapar, Bozkurt Noterliği’ne atandıktan sonra hukuk bürosunu oğlu Can Çapar’a devretmişti.

CAN ÇAPAR RUHSATINI ALDI
Bir süredir babasının yanında stajını sürdüren Can Çapar, Denizli Barosu’nun hukukçu ordusuna baro binasındaki törenle katıldı. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’ın da yer aldığı törende Can Çapar ile birlikte 4 avukat daha törenle mesleğe ilk adımı atmış oldu.


Salise Özdemir, Fatma Tuğçe Sarı, Yağmur Terzioğlu, Mehmet Beceren ve Bayram Can Çapar için Denizli Barosu’nda yemin töreni düzenlendi. Törende genç avukatlara cübbe giydirildi, yakalarına rozet takıldı.

İLHAN BAŞARI DİLEDİ
Törende konuşan Baro Başkanı Müjdat İlhan, genç meslektaşlarına iş hayatlarında başarılar dileyerek; “İçinde bulunduğumuz zaman aralığında hem mesleki açıdan hem de ülkemizin içinde bulunduğu durum açısından genç meslektaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Sorunları ortadan kaldırmak adına omuzlarına büyük bir yük biniyor. Bundan sonraki görev yaşamlarında kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

“MUTLULUĞUN TARİFİ YOKMUŞ”
Törende Denizli’nin yakından tanıdığı hukukçu Bekir Çapar, duygusal anlar yaşadı. Kendisi gibi aynı mesleği icra etmeyi tercih eden oğlu Bayram Can Çapar’a cübbesini baba Çapar giydirdi. Mutluluğun tarifi olmadığını söyleyen Çapar; “ Mutluluğun tarifinin ve resminin olmadığını şu anda anlıyorum. Adalet hizmetinin kesintisiz, koşulsuz olması gerekir. Adalet hizmeti zor ve meşakkatlidir. Bu zorlu yolda oğluma ve genç meslektaşlarıma başarılar diliyorum. Yolları açık olsun” diye konuştu.

“GÖREVE HAZIRIZ”
Mesleğe başlamanın heyecanını yaşadığını söyleyen Avukat Bayram Can Çapar ise şunları aktardı: “Türkiye’de hak aramak kutup yıldızını aramak gibi zor bir süreç. Denizli Barosu’nun da desteğiyle güzel bir staj dönemi atlattık. Meslek büyüklerimizin katkılarıyla da pek çok şey öğrendik. Baro’ya birçok kişinin emeği oldu. Bu yüzden onlara çok şey borçluyuz. Ülkemizin içinde bulunduğu dönem itibariyle hukuk devletinin önemini daha fazla anlamış durumdayız. Hak arama özgürlüğünün vücut bulmuş hali olarak biz avukatlara düşen görevin ciddiyetinin farkındayız. Bizlerde genç avukatlar olarak göreve hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı