REKLAMI GEÇ

BES üyeleri, katliamı kınadı, yaşamını yitirenleri andı

BES üyeleri, katliamı kınadı, yaşamını yitirenleri andı

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Denizli Şubesi üyeleri, sabah mesai saatinde Vergi Dairesi Başkanlığı giriş merdivenlerine serdikleri ‘Yastayız-İsyandayız’ yazılı siyah pankart üzerine kırmızı karanfiller bırakarak, Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısını protesto etti. Maliye çalışanları, patlamanın yaşandığı saat olan 10.04’te saygı duruşu ile terör saldırısında yaşamını yitirenleri andı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2015 Salı, 12:47

BES üyesi Denizli Vergi Dairesi çalışanları iki günlük grev eylemlerini sürdürüyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük terör saldırısında hayatını kaybeden 97 kişiyi anmak için Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan çalışanlar, saat 8.30’dan patlamanın olduğu saat 10.04’a kadar oturma eylemi gerçekleştirdi.

BES-İC

97 KARANFİL BIRAKTILAR
Vergi Dairesi Başkanlığı’na giriş merdivenlerine ‘Yastayız-İsyandayız’ yazılı siyah afiş üzerine 97 kırmızı karanfil koyarak, Ankara’daki patlamada hayatını yitirenleri anan gurup, saat 10,04’de bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Grup adına açıklamayı BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul yaptı. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen tüm katılımcılar gibi ‘Barış’ için Ankara’da bulunduklarını ve miting öncesi yaşanan patlama ile sarsıldıklarını ifade eden Yurdakul, Ankara’daki o dehşet anlarını anlatırken, bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadı.

AMBULANSTAN ÖNCE TOMA GELDİ

Ankara’nın göbeğinde cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı yaşandığını dikkat çeken Yurdakul, “Katliamın yaşandığı alana ambulanstan önce çevik kuvvet, toma ve itfaiye geliyor. Bu durum, patlamanın yaşandığı anda kaybettiğimiz arkadaşlarımızdan daha fazlasının hastanelerde ölmesini de açıklamaktadır” dedi.
Basın açıklamasının ardından, katılımcılar BES Denizli Şube binasına yürüdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı