REKLAMI GEÇ

BES’TEN BÜTÇEYE TEPKİ

BES’TEN BÜTÇEYE TEPKİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli şubesi üyeleri, Vergi Dairesi Başkanlığı binası önünde yaptıkları basın açıklamasında, elektrik ve doğal gaz zammının geri alınmasını, taşeron işçilerin kadroya alınmasını ve 2014 enflasyon farkının maaşlara yansıtılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2014 Salı, 15:06

BES Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul’un, Vergi Dairesi Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasına, maliye çalışanları ile sendika üyeleri katıldı. Ellerinde “Savaşa, Sermaye Değil, Emekçiyle Bütçe”, “Satış Sözleşmesine Karşı, İnsanca Yaşabilecek Ücret İstiyoruz” yazan dövizler ile üzerinde “Maliye Bakanlığı’nın Hukuksuzluğun, Adaletsizliğin, Ayrımcılığın ve Tasfiyenin Bakanlığı Olmasına izin vermeyeceğiz” yazılı pankartla basın açıklamasına katılan BES üyeleri, Vergi Dairesi çalışanları başta olmak üzere tüm kamu emekçilerinin ayrımcı uygulamalara tabi tutulduğunu ve insanca yaşam taleplerinin dikkate alınmadığını belirtti. 

“ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ZAMLARI GERİ ALINSIN”
2015 bütçesinin, sermaye, yerli ve yabancı tekeller ile savaş lobisinin çıkarları doğrultusunda değil, bütçenin asıl kaynağı olan işçi ve emekçilerin ihtiyaçları gözetilecek şekilde hazırlanması gerektiğini savunan Yurdakul, “Kamu emekçilerine 2014 yılı enflasyon farkı ‘ek zam’ olarak 2015 yılı bütçesinin içinde yer almalı. Tüm ek ödemeler temel ücrete yansıtılmalı. En düşük ücret yoksulluk rakamı olan 3 bin 926 lira 42 kuruşa çıkarılmalı. Aynı işi yapanlar arasında ücret adaleti sağlanmalı. Açlık sınırının altındaki ücretler vergiden muaf tutulmalı. Performans sistemi uygulamalarına son verilmeli. Taşeron işçiler kadroya geçirilmeli. Özgür bir toplu sözleşme düzeni yaratılmalı.1 Ekim’de yapılan elektrik ve doğalgaz zamları geri alınmalı. Asgari ücret bir kişinin ailesinin geçimini sağlayabileceği şekilde belirlenmeli. İş cinayetlerini durduracak tedbirler alınmalı. Kayıt dışı ekonomi kayıt altına alınmalı ve sigortasız işçi çalıştırmaya asla izin verilmemeli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı