REKLAMI GEÇ

“Bize 2 bin TL’yi çok gördüler”

“Bize 2 bin TL’yi çok gördüler”

6 Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Muzaffer Eskin, kamu yararına çalışan derneklere devlet tarafından destek sağlandığını, ancak kendilerinin İl Özel İdaresi’nden istedikleri 2 bin TL’nin ekonomik krize takıldığını belirterek, “Bize 2 bin TL’yi çok gördüler” dedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2010 Pazartesi, 15:33

Engelliler Haftası dolayısıyla DGC’de basın toplantısı yapan 6 Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi, kendilerine yapılan haksızlıkları ve hükümetten isteklerini dile getirdi. Toplantıda görme engelli vatandaşların yaşadığı sorunları gündeme getiren Şube Başkanı Muzaffer Eskin, hükümetin yaptığı uygulamalar ile engellilerin durumlarını iyi gösterdiğini ama gerçekte durumun böyle olmadığını belirtti. Eskin, “Kime sorarsanız sorun. Engelli olduğundan kimse memnun değildir. Bu hayatta yaşamak istiyorsak ve yaşayacaksak, yaşama şartlarını iyileştirmemiz gerekmekte. Yıllardır engelliler yasamız olsun diye bağırdık ve sonunda oldu. Ama yasaya bakıldığında birçok siyasi ve bürokratın engeline takıldığı ve istenilen bir yasa olmadığı gözler önüne çıkmıştı. İnsanlar işsiz, aynı sorunlar bizlerde de var. Arkadaşlarımız iş bulmakta zorluk çekiyor ve hatta KPSS’yi kazanan bazı arkadaşlarımızın atamaları bile yapılamıyor. Bu durumların biran önce düzeltilmesinin istiyoruz” dedi.

6 Nokta Körler Derneği Denizli Şubesi olarak geçtiğimiz ay içerinde bir çalışma başlattıklarını ve takı kursu açtıklarını, kurstan elde edilen gelirin de derneğe verileceğini belirten Eskin, “Denizli İl Özel İdaresi’nden istediğimiz ve dernek masrafları için kullanılacak 2 bin TL, bize ekonomik kriz bahane gösterilerek verilmeli. Denizli Valiliği’ne müracaatlarımızı yaptık ama 2 bin TL bize çok görüldü. Derneğimiz, bizlerin maaşları ve üyelerimizin bağışlarıyla ayakta durmakta. Bizler, kamu adına çalışan bir derneğiz ve kanunda da bu tür derneklere destek sağlanması konusunda maddeler var. Ama bizler yaptığımız 2 bin TL’lik müracaatta devlet kurumlarından destek alamadık. Nerelere para ayrılıyor bizlere ayrılmıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı