REKLAMI GEÇ

Bu kez gazeteciler eylemde!

Bu kez gazeteciler eylemde!

AKP Hükümeti’nin hazırladığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ve basın çalışanlarının yıpranma hakkını kaldıran yasa tasarılarını protesto eden Denizlili gazeteciler, önce imza kampanyası yaptı, ardından Çınar Meydanı’nda fotoğraf makinesi ve kalemlerini bırakarak eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2008 Cuma, 01:00

Denizli Gazeteciler Cemiyeti, hükümetin meclisten geçirmeye hazırlandığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ve basın çalışanlarının yıpranma hakkını kaldıran yasa tasarılarını protesto etmek amacıyla imza kampanyası düzenledi. Kampanyaya, Denizli’de görev yapan basın çalışanlarının büyük bir bölümü ilgi gösterdi. Denizli Basın Merkezi’nde başlatılan imza kampanyasına imza koyan basın çalışanları ardından yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Çınar Meydanı’na yürüdü. Gazetecilerin eylemine Emek Platformu da destek verdi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti adına basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu Üyesi Murat Acar, basın mensuplarının çok zor şartlar altında çalıştığını söyleyerek, 2098 sayılı yasa ile 1977 yılında verilen hakkın, şimdi geri alınmaması gerektiğini vurguladı. Doğru habere ulaşma ve kamuoyuna sunma yolunda, basın mensuplarının pek çok zorlukla karşılaştığını ve hatta zaman zaman ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığın söyleyen Acar, “Yıpranma olgusu 1977’de de vardı bugün de var. Bu tasarının yasalaşması, basın çalışanlarına en büyük saldırı olacaktır. Sokakta, çatışmalarda, savaşta hedef alınıyoruz. Buna karşı, imzalarımızla, kameralarımız ve fotoğraf makinelerimizle, kalemlerimizle, beynimizle buradayız. AKP Hükümeti’ne sesleniyoruz. Gelin bu yasadan vazgeçin. Yıpranmayın, yıpratmayın” diye konuştu. Acar’ın konuşmasının ardından basın mensupları, kamera, fotoğraf makinesi ve kalemlerini bırakarak sembolik olarak tepkilerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı