REKLAMI GEÇ

Çocuklar artık ruhsal travmalar yaşamayacak

Çocuklar artık ruhsal travmalar yaşamayacak

Denizli Koruyucu Aile Derneği Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan bir projenin sahipliğini yapıyor. “Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı” isimli proje kapsamında koruyucu ailelere verilen çocukların değişim evresinde yaşadıkları travmaların önlenmesi amaçlanıyor.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2014 Salı, 10:13

Avrupa Birliği Bakanlığı ile yürütülen ve Hollanda ile ortak bir proje olan “Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı” projesinin sahibi Denizli Koruyucu Aile Derneği Başkanı Ayfer Doğan, “Türkiye’de ailelerin yanına yerleştirilen çocukların yaşadıkları travmaları iyileştimek, onların yeni ortamlarına adapte olabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Proje kapsamında Hollanda’dan iki psikolog arkadaşımız var. Bu alanda yeni bir yöntem geliştirmişler. Biz de bu yöntemi Türkiye’ye taşıyacağız. Alanda çalışan 30 sosyal hizmet çalışanı arkadaşlarımız bu konu da eğitilecekler ve bunu ailelerin yanına yerleştirilmiş çocuklara uygulayacaklar” dedi.

8 İLDE FARKINDALIK ADIMI
“Sevgi Dolu Bir Ailede Büyümek Her Çocuğun Hakkı” isimli projenin ikinci bir ayağının olduğunu belirten Doğan, “Bir kanun taslağı hazırlayacağız. Koruyucu ailelerde yerleştirilen çocuklarımızla ilgili farkındalığın arttırılmasına yönelik bir taslak olacak. Denizli Barosu ve Pamukkale Rotary Kulübü, Hollanda Çocuk İnisiyatifi Derneği de ortağımız. Bu proje Türkiye’de 8 ilde sürdürülecek. Proje sonunda hazırlanan kanun taslağı bakanlığa sunulacak. Ankara, İzmir, İstanbul, Kayseri, Hatay, Gaziantep ve Denizli ‘de farkındalık ve bilinç arttırıcı çalışmalar da yapılacak” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA İYİSİ”
12 ay sürecek projenin 15 Ekim’de başladığını belirten Doğan, “Projenin hazırlık sürecindeyiz. Büyük toplantıyı Şubat ayında gerçekleştireceğiz. Uzmanlarımız barodan hukuk desteği alacak. Önemli toplantı ve çalışmalar yapılacak. Koruyucu aileler olarak çocuklarımız için ‘Türkiye’de daha iyi ne yapabiliriz?’ bunları konuşacağız. Nasıl bir yöntem daha iyi olur bunları tartışacağız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı