REKLAMI GEÇ

Çevreye katkıya ödül gezi

Çevreye katkıya ödül gezi

DOÇEV, AB Çevre Fonu desteği ile yürüttüğü Büyük Menderes Havzası’nda Kirliliği Önleme Projesi kapsamında, en fazla atık toplayan öğrencilerin katıldığı doğa ve çevre gezisi düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2008 Pazartesi, 00:00

DOÇEV (Doğa ve Çevre Vakfı) Büyük Menderes Havzası’ndaki toprak ve su kirliliğinin önlenmesi konusunda kamu bilincini artırıcı faaliyetlerini sürdürüyor. AB Çevre Fonu tarafından desteklenen projesi kapsamında, köy ve okul çevre eğitim seminerlerinin yanı sıra atık toplama kampanyaları da organize edilmişti.

Kampanyalarda en fazla atık toplayan öğrencileri ödüllendirmek, Büyük Menderes Havzası’nın kirlilik nedenlerini, Büyük Menderes Nehri’ni besleyen Çürük Su ve Gökpınar Çayları’nın nehre ulaşıncaya kadar sanayi ve evsel atıklarla nasıl kirletildiğini yerinde göstermek, bölgedeki doğal ve çevresel değerleri tanıtmak amacıyla doğa ve çevre gezisi düzenlendi.

Havza’daki lise ve ilköğretim öğrenci ve öğretmenlerinden yaklaşık 70 kişinin katıldığı gezide; Honaz Milli Park Tesisleri, Kaklık Mağarası ve Pamukkale ziyaret edildi. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi ile atık kağıtlardan kağıt üreten DENTAŞ Fabrikası’nda incelemelerde bulunan öğrenciler, sanayi atık sularının arıtılması ve atıkların geri kazanımı konusunda bilgilendirildi.   

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı