REKLAMI GEÇ

Çınar Meydanı yandaş sendikalara serbest

Çınar Meydanı yandaş sendikalara serbest

Denizli’de 1 Mayıs kutlamalarına katılacaklara, Ulus Caddesi Tokat Kavşağı adres gösterilirken, iktidara yakın tutum içinde olan sendikalara Delikliçınar Meydanı açıldı. Memur-Sen ve Hak-İş’e bağlı sendikaların üyeleri, 1 Mayıs’ı, polisin göz hapsinden uzak, kentin merkezinde kutladı.

Fatih An / DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2014 Perşembe, 15:56

Denizli’de her yıl olduğu gibi 1 Mayıs kutlamaları yine Ulus Kavşağı’nda gerçekleştirildi. Ancak kutlamaların tek adresi burası değildi. Delikliçınar Meydanı’nda yasak olmasına rağmen, iktidara yakınlığı ile bilinen Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonlarının çatısı altındaki sendikaların üyeleri için yasak kaldırıldı.

Her iki konfederasyonun üyeleri, Delikliçınar Meydanı’nda davul-zurna eşliğinde halay çekerek, sloganlar atarak kutladı. Etrafta ne toma, ne panzer, ne de çevik kuvvet vardı.

Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizlihaber’in Çınar’daki alternatif kutlama ile ilgili izin alınıp alınmadığı ile ilgili sorusunu, “Bize orada kutlama yapmayacaklarını, daha sonra Ulus Kavşağı’ndaki genel kutlamalara katılacaklarını beyan ettiler” açıklamasıyla yanıtladı.

ic-1

Ancak, Memur-Sen ve Hak-İş’in Çınar’ı toplanma yeri olarak değil, kutlama yeri olarak seçtiği, alana kurulan hoparlör ve ses sistemlerinden anlaşılıyordu. Her iki sendika üyeleri, alanda kutlamalarını yaparak dağıldı. Ulus Kavşağı’ndaki kutlamalara ise katılmadılar.

ic-2

Delikliçınar Meydanı’ndaki alternatif kutlamada Memur Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan’ın yaptığı 8 sayfalık konuşmada, ağırlıklı olarak Mısır’daki yönetimin, Müslüman kardeşler Örgütü üyeleri hakkında verdiği idam kararlarına tepki gösterildi, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter yasağını kaldıran kararı eleştirildi, Kılıç’ın iktidarı eleştiren sözleri kınandı, polis ve güvenlik güçlerine destek sloganları atıldı, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim’e çıkış izni vermeyen AK Parti hükümetine destek mesajları verildi. 1 Mayıs’ın ruhuna ve çalışanların haklarına yönelik ifadelerde de hükümetin düzenlemelerine üstü kapalı destekler verilen o açıklamada, kamuda kıyafet serbestisi konusunda yeni taleplerde bulunuldu. Tavşan, uzun konuşmasında 1 Mayıs’ı da unutmayarak “işçi ve emekçilerin bayramı kutlu olsun” dedi. Basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Tavşan, konuşmasını 1 Mayıs basın açıklaması ve kutlamalarına destek veren bileşenlerine teşekkür ederek tamamladı.

Yorumlar

gazoli   -  Bağlantı 1 Mayıs 2014, 16:12

ben bir memurum abim de bir işçi. işçinin de memurun da sorunu meydana çıkıp çıkmamak değil. hakların alınması ve savunulması. sendikaların gözden kaçırdığı şey bu.sendikalaşma oranının düşüklüğü meydan kavgası yapan sendikalara bir uyarı olmalı. tamamen siyasetle içiçe olan sendikalaşma bana çok tuhaf geliyor.ben memur olarak bir sendikaya üye değilim çünkü yandaş sendika üyelerinin işini halletmekten başka bir işe yaramıyor.muhalif sendika da gündeme sorun çözme odaklı değil de sadece slogan odaklı çıkıyor.örgütlü toplum olmak gerekir ama önce örgütlenecek yapıların kendini gözden geçirmesi gerekir. işçiye memura özlük hakkı kazandıramayıp sadece slogan atan yandaş da olsa muhalif de olsa sendika istemiyorum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı