REKLAMI GEÇ

Çocuklar için ‘Var mısınız?

Korunmaya muhtaç çocukların psikolojik ihtiyaçlarının daha iyi bir şekilde karşılanabilmesinin tek yolunun, çocukların koruyucu aileler tarafından bakımının üstlenilmesi olduğuna dikkat çekerek koruyucu ailelere 206–372 YTL arasında devlet yardımı yapıldığını hatırattı.

/ DENİZLİHABER / 22 Kasım 2007 Perşembe, 01:00

Ülkemizde korunmaya muhtaç çocuklara yönelik en yaygın hizmet modelinin ‘Kurum Bakımı’ olduğunu dile getiren SHÇEK Denizli Şube Müdürü Ahmet Altın, bu hizmet modelinin, çocukların çoğunlukla fizyolojik ihtiyaçlarını karşılarken psikolojik ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığının altını çizdi. Kurum bakımının, toplumsal kaynaklar ve bütçe imkânları açısından maliyeti yüksek bir hizmet olduğuna değinen Altın, bu sorunlara rağmen korunmaya muhtaç çocuklara yönelik kurum bakım hizmetinin; gelişmiş ülkelerin aksine ülkemizde bu kadar yaygın olmamasındaki temel nedenin alternatif hizmetlerin yaygınlaştırılamaması olduğunu söyledi. Altın, “Bir çocuk için her yönüyle uygun olan yaşam ortamı öz ailesi olsun ya da olmasın bir aile yanıdır. Müdürlüğümüz 1993 yılından itibaren kuruluş bakımına alternatif olarak koruyucu aile hizmetini yürütmektedir. İlimizde halen 23 koruyucu aile yanında 10 erkek 15 kız olmak üzere 25 çocuğumuz bakılmaktadır” dedi.

           

Koruyucu ailelere baktıkları her çocuğun bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamaları için çocuğun yaş ve eğitim durumuna göre 206 YTL ile 372 YTL arasında değişen aylık ücret ödendiğini ifade eden Altın, Şubat ve Ağustos aylarında çocukların yıllık giyim masrafları karşılığı olarak bakım ücretinin iki kat, her öğretim yılı başında bir defaya mahsus olmak üzere eğitim masrafları karşılığı olarak bakım ücretinin üç kat arttırılarak ödendiğini belirtti. Koruyucu aile de bakılan çocukların tedavileri kendileri için çıkarılan sağlık karnesi ile yaptırıldığını, tedavi bedelinin kurum tarafından karşılandığını kaydeden Altın, koruyucu ailedeki çocukların gerekli görüldüğü ve faturalandırıldığı takdirde; servis ücretleri, meslek edinme, kurs bedelleri, etüt, kurs, yaz okulu ücretleri ile harç, sınav kayıt ücretinin de müdürlük tarafından karşılandığını da sözlerine ekledi.

Altın, “Devlet Bakanımız Nimet Çubukçu’nun başlatmış olduğu Koruyucu Aile Kampanyası çerçevesinde İlimizde Müdürlüğümüzce 15.10.2007 tarihinden itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerin ve halkımızın koruyucu aile hizmeti hakkında bilgilendirilmesine, koruyucu aile hizmetinin ve ilimiz sosyal hizmet kuruluşlarının tanıtımına yönelik toplantılar düzenlenmektedir. Bu güne kadar koruyucu aile hizmetinin özendirilmesi ve koruyucu aile sayısının artırılması amacı ile 20 kamu kurumunda tanıtım toplantıları düzenlenmiş olup tanıtım programımız devam etmektedir. “Sizsiz Olmaz Var Mısınız?” sloganımızdan yola çıkarak Denizli halkımızı koruyucu aile olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı