REKLAMI GEÇ

Çocuklara kişilik yapısına göre adil davranılmalı

Çocuklara kişilik yapısına göre adil davranılmalı

Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Eğitim ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen “Aile İçinde Çocuk ile İletişim” konulu seminere konuşmacı olarak katılan Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, çocuklara kişilik yapılarına göre adil davranılması gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2016 Çarşamba, 12:35

CSA Eğitim ve Kültür Vakfı, kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve aile içinde doğru iletişimin sağlanmasının önemini vurgulamak amacıyla Psikolog Şebnem Dal Üzülmez’in desteği ile “Aile İçinde Çocuk ile İletişim” konulu bir seminer düzenledi.

Vakıf binasındaki seminerde konuşan Üzülmez, aile içerisinde etkin iletişimin sağlanabilmesinde ebeveynlerin davranışlarının önemli olduğunu söyleyerek, anne-babanın çocukların yaş gruplarına göre davranış şekilleri ile doğru ve yanlış tutumlardan söz etti.

Aile içinde çocuklara eşit davranmanın yeterli olmadığını, önemli olanın çocukların kişilik yapılarına göre adil davranmak olduğunu anlatan Üzülmez, çocuklarda özgüven, saygı ve yeterlilik kavramlarının gelişmesinin önemine dikkat çekti.

Ebeveynlere çocukları arasında cinsiyet ayrımı yapmamaları ve kardeşler arasındaki tartışmalara müdahil olmamaları uyarısında bulunan Psikolog Şebnem Dal Üzülmez, çocuklara tutarlı davranılmasını önerdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı