REKLAMI GEÇ

“Çocuklardan alışveriş yapmayın”

“Çocuklardan alışveriş yapmayın”

Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, vatandaşlardan, çocuklardan alışveriş yapmamaları istendi. Kurul üyeleri, sokakta satış yapan çocukların kazandıkları para ile bağımlılık yapan maddeler aldıkları hatırlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 15 Haziran 2010 Salı, 15:55

Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı İl Koordinasyon Kurulu 4. Toplantısı Vali Yavuz Erkmen başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar ve ilgili daire müdürleri ile görevliler katıldı.

Toplantıda, Koordinasyon Kurulu’nun kuruluşu ve amacı, Denizli’nin değerlendirilmesi, kurumların yaptığı tüm faaliyetlerin değerlendirilmesi, gelecek dönem faaliyetlerin değerlendirilmesi, karar, tedbir ve öneriler görüşüldü.

Vali Yavuz Erkmen, toplantının başında yaptığı konuşmada, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele konusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de mücadelelerin yürütüldüğünü söyleyerek, “Başbakanlığın emirleri doğrultusunda kurul oluşturuldu ve bu kurul Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz’ın başkanlığında bugüne kadar çeşitli toplantılar yaptı. Bu kurulda çeşitli kamu kurum temsilcileri, uzman arkadaşlarımız görevli. Amaç Denizli’de bu tip maddelerin alım satımını ve kullanımını ortadan kaldırabilmektir. Özellikle gençlerimizi bu tip zararlı alışkanlıklardan korumak için yapılabilecekleri hep beraber yapma konusunda gayret sarf etmeliyiz” dedi.

Toplantıda, kurum yetkilileri, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele konusunda kurumlarının yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıda öne çıkan konular arasında; sokaklarda mendil vb. satışı yapan çocuklardan vatandaşların alışveriş yapmamaları gerektiği uyarısı öne çıktı. Çocukların sattıkları eşyalardan elde ettikleri paralar ile bağımlılık yapan madde aldıkları görüşüne yer verildi. Sporun, gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmelerini engellemedeki rolünün de altının çizildiği toplantıda, madde bağımlılarının tedavi süreçleri de değerlendirilerek, madde bağımlılığı ile mücadelede kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekildi.

Toplantının sonunda değerlendirme konuşması yapan Vali Yavuz Erkmen, tedavi olan kişilerin tedavilerinin ardından mutlaka ayda en az bir kez tekrar madde kullanıp kullanmadığının takip edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Amaç burada bu maddeleri kullananları engellemek veya bu işe meraklı olanlar varsa bunları caydırmak. Metruk yerlerde belediyenin yaptığı yıkım faaliyetleri güzel bir şey. Yıkmanın ötesinde kenarda köşede kalmış, park gibi, bahçe gibi yerleri muhtarların emniyete ve jandarmaya bildirerek, ekiplerin kontrollerini oralarda sıklaştırması uygun olacaktır. Yaz ayları geliyor. Kafe gibi yerlerde broşür dağıtılması uyarıcı olarak önemlidir. Kontrol mekanizmasını iyi kurarsak sonuç alırız. Kaç kişiyi bu işten kurtarabilirsek o kadar başarılı oluruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı