REKLAMI GEÇ

CSA’DAN “NİTELİKLİ TEKNİK GÜÇLÜ TÜRKİYE” PROJESİ

CSA’DAN “NİTELİKLİ TEKNİK GÜÇLÜ TÜRKİYE” PROJESİ

“Nitelikli Teknik Güçlü Türkiye Projesi “kapsamında eğitim alan Meslek Lisesi öğrencileri Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda geçtiğimiz günlerde düzenlenen törende vakıf üst kurul üyesi M. Ercüment Erdem’den sertifikalarını aldılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2014 Salı, 13:06

Meslek Liselerinde okuyan öğrencilerin gelişimlerine yön vererek nitelikli işgücü kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında vakıf tarafından yaz boyunca öğrencilere farklı alanlarda eğitimler verildi. 38 Meslek Lisesi öğrencisi “İletişim”, “Işığını Önüne Al”, “Zamanımı Yönetiyorum”, “Doçev Tanıtım Sunumu”, “ İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” ve “Marka Yönetimi” eğitimlerine katıldı. Eğitim alan Meslek Lisesi öğrencileri Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nda düzenlenen törende vakıf üst kurul üyesi M. Ercüment Erdem’den sertifikalarını aldılar. Eğitimler Abalıoğlu Holding ve şirketlerinde çalışan profesyoneller tarafından verildi. Hafta sonlarında gönüllü olarak öğrencilere eğitim veren çalışanlar, törende vakıf tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı üst kurul üyesi M. Ercüment Erdem törende yaptığı konuşmada meslek liselerinin Türkiye’deki önemine değinerek öğrencilere meslek edinme konusunda diğer okullarda okuyan arkadaşlarına oranla ne kadar avantajlı olduklarını anlattı. Ülkemizin “Nitelikli Teknik” ihtiyacına değinen Erdem, öğrencilere yaşam boyu öğrenmeleri gerektiğini vurguladı.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı meslek liselerine dikkat çekmek, ekonomimize nitelikli işgücü kazandırmak ve meslek lisesi öğrencilerini desteklemek amacı ile 2007 yılından bu yana “Nitelikli Teknik Güçlü Türkiye” projesini uyguluyor. Proje kapsamında öğrenciler aylık burslarla destekleniyor, aynı zamanda öğrencilere mesleki ve kişisel eğitimleri veriliyor. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayan öğrencilere grup şirketlerinde staj yapmaları için öncelik tanınıyor, bazıları stajın ardından işe alınıyor.

CAFER SADIK ABALIOĞLU EĞİTİM ve KÜLTÜR VAKFI’NIN ÇALIŞMALARI
‘Önce İnsan” ve ”Toplumdan Aldığını Büyüterek Toplumla Paylaşma” ilkeleri ışığında 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, kurulduğundan bu yana çocuk ve gençlerin eğitimlerinde aktif olarak çalışmakta, bu konuda projeler geliştiriyor.

Vakıf, sosyo-ekonomik olarak alt seviyeden gelen ilköğretim öğrencilerine destek veriyor. Gerek vakıf binasında gerekse bina dışında yapılan tüm etkinliklerde üniversiteli gençler gönüllü olarak vakfa destek oluyor. Vakıf gönüllülerin kişisel gelişimlerine destek olmak amacı ile ”Gönüllü Gelişim Programı” uygulanıyor. Program kapsamında gönüllüler için mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri düzenlenmekte, çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine katılım sağlanmaktadır.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı her yıl, lise ve üniversitelerde öğrenim gören, başarılı ancak maddi imkânları sınırlı öğrencilere Yönetim Kurulu kararı ile 9 ay süreyle burs veriyor. Ayrıca, mesleki eğitime büyük önem veren Vakıf, altı yılı aşkın bir süredir meslek liselerinde okuyan öğrencilere yönelik “Nitelikli Gençlik Güçlü Türkiye” isimli bir proje gerçekleştiriyor. Meslek lisesi öğrencilerinin öğrenimlerini tamamlamalarına destek olurken burs vermenin yeterli olmadığının bilinciyle ”Bursiyer Gelişim Programı” kapsamında çeşitli kişisel ve mesleki eğitimler düzenlenerek, onların çeşitli kültürel etkinliklere katılmasını sağlamakta ve onlara Abalıoğlu Holding’e bağlı grup şirketlerinde staj imkanı tanınıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı