REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet kadınları ‘şiddete hayır’ dedi

Cumhuriyet kadınları ‘şiddete hayır’ dedi

Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şube Başkanı Cennet Kasapoğlu, Türkiye’de şiddete uğrayan kadınların sayısının gün geçtikçe arttığını belirterek, bunun ülke açısından utanç verici bir durum olduğunu söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2015 Çarşamba, 14:18

Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şubesi üyeleri ‘Kadına Şiddete Hayır’ demek için Candoğan Parkı önünde eylem yaptı. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü nedeniyle bir araya gelen dernek üyelerinin bazıları çocuklarıyla birlikte eyleme destek verdi.

Türkiye’de kadınların yaşama haklarını elde etme derdinde olduğunu belirten Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şube Başkanı Cennet Kasapoğlu, “Kadın hakları bize lüks kılınmış. Erkekler tarafından 2013 yılında 237 kadın, 2014 yılında 294 kadınımız öldürülmüştür. Bu ülkemiz adına çok acı ve utanç verici bir durumdur” dedi.

Çocuk işçilerin ve çocuk gelinlerin değil okula giden çocukların olması gerektiğini ifade eden Kasapoğlu, Türkiye’de eğitimli, ekonomik özgürlüğünü ve özgüvenini kazanmış kadınların çoğalmasını istediklerini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri kadına şiddetin durdurulması için hazırladıkları broşürleri dağıttı.

denizli-cumhuriyet-kadinyeri-kadina-siddete-hayir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı