REKLAMI GEÇ

Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız

Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, Türk milletinin kendisine emanet edilen Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2014 Çarşamba, 09:51

Özbay, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır” diyerek, ulusun fertlerine Cumhuriyete her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyetin yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarını her fırsattaanımsattığını kaydetti.

Atatürk’ün “Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir” sözünün, Cumhuriyetin erdemini ve temel amacını en iyi biçimde anlattığını ifade eden Özbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçeride, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarında karşı devrimi büyük oranda gerçekleştirmiş olan AKP’ye, dışarıda emperyalist güçlere karşı Cumhuriyetin devrimci ve aydınlanmacı ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek zorundayız. Bu, Cumhuriyeti kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur. Atatürk’ün izinden yürümeye, Cumhuriyeti yaşatmaya ant içmiş, ilke ve devrimlerini, çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan; laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı