REKLAMI GEÇ

DEGİAD’dan Başbakan Yıldırım’a açık mektup

DEGİAD’dan Başbakan Yıldırım’a açık mektup

Ahmet Davutoğlu’nun istifasının ardından jet hızıyla Binali Yıldırım başbakanlığında 65. hükümet kuruldu, yeni kabine göreve başladı. Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Melek Sözkesen, Başbakan Yıldırım ve yeni hükümetten beklentilerini kaleme aldığı bir mektup ile ifade etti. Sözkesen, anayasa değişikliğinin siyasi çekişmelere kurban olduğunu ve kadük kaldığını ifade etti, “Türkiye’nin laik cumhuriyet düzeni, kuvvetler ayrılığı ilkesi, yargının mutlak bağımsızlığı prensipleri baki kalmak ve bu ilkelere gölge düşürmeyecek bir yönetim, bizim olmazsa olmaz dileğimiz ve beklentimizdir. Sayın Başbakanım biz gelişmiş demokrasi istiyoruz, bilmelisiniz ki orta demokrasiye razı değiliz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2016 Çarşamba, 12:30

Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan 65. hükümetten beklentiler büyüdü. Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen de Başbakan Binali Yıldırım’a açık mektup yazarak, hem tebrik etti, hem de beklentilerini ve kırmızı çizgilerini ifade etti.

ZOR BİR DÖNEMDE GÖREV ALINDIĞINA VURGU YAPTI
“Öncelikle yeni görevinizin ülkemize ve şahsınıza hayırlar getirmesini dileriz. Ülkemizde çözüm bekleyen bin bir sorunu ifade etmek için size bu açık mektubu yazmaktayız” diyerek sözlerine başlayan Sözkesen, görevi dünyada ve Türkiye’de zor yıllar yaşadığımız günlerde devraldıklarını ifade etti.

Sözkesen, “Özellikle Irak ve Suriye’de yaşanan iç savaş ve bunun ülkemize mülteci krizi olarak yansıması Türkiye’yi olumsuz yönde ağır etkilemekte. Avrupa Birliği’nin mültecilerin mali yükünü sözde omuzlamak için Türkiye’ye vereceği paranın, bu sorunun ne mali ne insani ne de sosyal yükünü üzerimizden almayacağı çok açıktır. Bu sebeple böyle bir para alınacak olması hususunun karşımıza bir çözüm olarak getirilmesi kabulümüz değildir. Güneydoğumuzda kendi topraklarımızı bize bombalatan terör örgütü ile yürütülen mücadelenin bedelini nice genç Mehmetçiklerle ödüyoruz. Giden sadece canımız değil elbette, bu savaşın mali portresini ise hiç bilmiyoruz. Ne zamana dek ve daha kaç şehit vereceğimiz bilinmeziyle yaşadığımız gibi, işin kötüsü şehit haberlerini millet olarak kanıksamaya başladık ki bu daha da acı geliyor” dedi.

ÖNCELİKLİ GÜNDEMLERDEN BİRİ EKONOMİ OLMALI
Genç işadamları olarak, hükümetin öncelikli gündem maddelerinden birinin de “ekonomi” olması gerektiğine inandıklarını ve bunu beklediklerini dile getiren Sözkesen, “Özellikle son 2 yıldır ekonomideki duraksama, ihracattaki yerinde sayma, yetersiz büyüme rakamları, işsizliğin artışı, çorap söküğü gibi gelen iflas ertelemeleri, özellikle turizm ve hizmet sektöründeki olumsuzluklar belki bugün çok derin hissedilmese dahi, yakın gelecekte ağır faturalarla karşımıza çıkacaktır. Hükümetin, sanayicilerimizin ufkunu açabilmesi ve yeni pazarlara açılabilmeleri için, özellikle markalaşma ve yurt dışında firmaların ve ürünlerin tanıtımıyla ilgili çalışma projeleri ortaya koyması çok önemlidir” dedi.

KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ ORTAYA KOYDU
Gelişmiş ülkelere bakıldığında insan haklarına dayalı evrensel hukuk normlarına uygun anayasalarla yönetildiklerini gördüklerini dile getiren Sözkesen, bu gerçeği görerek ve göz önünde tutarak evrensel hukuk normlarına dayalı, güçlü anayasa hayalinin bir an evvel gerçeğe dönüşmesi gerektiğini kaydetti.

Sözkesen, “Bütün siyasi partiler seçim beyannamelerinde yeni anayasa vurguları yapmalarına rağmen yapılan çalışmalar siyasi çekişmelere kurban olmakta ve kadük kalmaktadır. Türkiye’nin laik cumhuriyet düzeni, kuvvetler ayrılığı ilkesi, yargının mutlak bağımsızlığı prensipleri baki kalmak ve bu ilkelere gölge düşürmeyecek bir yönetim, bizim olmazsa olmaz dileğimiz ve beklentimizdir. Sayın Başbakanım biz gelişmiş demokrasi istiyoruz, bilmelisiniz ki orta demokrasiye razı değiliz. Bütün bu önceliklerimize hayallerimize hedeflerimize uygun düşecek bütün çalışmalarınızın koşulsuz destekçisi olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bu niyet ve dileklerle tekrar başarılar diliyor, selamlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı