REKLAMI GEÇ

DEİM Başkanı Demirten: İş kazaları fıtrat değildir

DEİM Başkanı Demirten: İş kazaları fıtrat değildir

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı Fehmi Demirten İş Kazaları ve Güvenliği konusunda üyeleri için eğitim semineri düzenlediklerini belirterek, “Türkiye iş kazaları ülkesi oldu. Ancak kazalar fıtrat değildir. Denetim eksikliği ve ihmallerden kaynaklanmaktadır” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2014 Çarşamba, 14:18

DEİM Başkanı Fehmi Demirten, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, derneğe kayıtlı 50 inşaat müteahhidine yönelik “İş kazaları ve İş Güvenliği” eğitim seminerleri düzenleyeceklerini açıklayan Demirten, İş kazası, asansör kazası, deprem kazası, maden ocağı kazası gibi kazaların artmasına dikkat çekerek, “Türkiye iş kazaları ülkesi oldu. İş kazaları açıklandığı gibi fıtrat değildir. İş Kazaları, denetim eksikliğinden ve ihmallerden kaynaklanmaktadır. Bunun örneğini Soma’da yaşadık. Her ne kadar fıtrat denilse de hazırlanan raporlar göstermiştir ki ihmallerden kaynaklanan çökme yaşanmıştır” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soma’daki kömür ocağında yaşanan kaza için ‘Bu işin fıtratında var’ açıklamasına göndermede bulundu.

“YASA İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Türkiye’de bir bina yapan herkesin inşaat müteahhidi olabildiğine dikkat çeken Demirten, “Derneğimiz kurulduğu günden beri İnşaat Müteahhitleri Yasasının çıkarılması için mücadele veriyor. Bakanlıklar başta olmak üzere tüm yetkililerle paylaştık. Hala çıkartamadık. Bugün İnşaat Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan biri ile 20-30 yıl bu işi yapan biri aynı imza yetkisine sahip. Denizli’de 3 bin 500 kayıtlı inşaat müteahhidi var. Derneğimize kayıtlı müteahhit sayısı ise 50” diye konuştu.

“DENETİM EKSİKLİĞİ YAŞIYORUZ”
Türkiye’de en büyük sorunun denetim eksikliği olduğuna dikkat çeken Demirten, “Denetim elemanı sıkıntısı yaşıyoruz. Türkiye’deki denetim elemanı yalnızca Denizli’deki inşaatları bile denetlemeye yetmez. Bir inşaata ya yılda bir kere ya da hiç denetim yapılmıyor. Bu açığı bizler eğitim seminerleri ile kapatmaya çalışıyoruz. Üyelerimize yönelik ‘İş Kazaları ve İş Güvenliği’ eğitimleri veriyoruz. Konunun uzmanları geliyor, inşaat müteahhitlerini bilgilendiriyor” dedi.

Yorumlar

ceka   -  Bağlantı 25 Eylül 2014, 09:31

Eğitim

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı