REKLAMI GEÇ

Demokrasi Platformu’ndan alternatif kutlama

Demokrasi Platformu’ndan alternatif kutlama

Denizli Demokrasi Platformu, resmi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programına alternatif bir etkinlik gerçekleştirdi. Delikliçınar Meydanı’ndaki kutlamada mikrofon çocuklara bırakıldı, bayram coşkusunu hem çocuklar, hem de büyükler doyasıya yaşadı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2016 Cumartesi, 19:37

Denizli’de faaliyet gösteren 26 sivil toplum örgütünün katılımından oluşan Demokrasi Platformu’nun resmi kutlamalara alternatif olarak düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına, CHP Denizli Milletvekilleri Kazım Arslan ve Melike Basmacı, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

ic-6
ATATÜRK ANITA KIRMIZI KARANFİL BIRAKILDI
Demokrasi Platformu Sözcüsü Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, törenin açılış konuşmasında 23 Nisan’ın, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih olduğunu vurguladı.

ic-7
23 Nisan’ın, çocuk gelinlerin olmaması, çocuk istismarların yaşanmaması için kutlanması gerektiğini söyleyen İlhan’ın konuşmasının ardından Atatürk anıtına kırmızı karanfil bırakıldı.

ic-3
DENİZLİLİ ŞEHİTLER DE ORADAYDI
Demokrasi Platformu’nun alternatif 23 Nisan etkinliğine, bazı vatandaşlar güneydoğuda PKK ile girdikleri çatışmada şehit düşen Er Doğan Acar, Polis Hasan Eser, Uzman Çavuş Mustafa Uygun ve Er Ömer Kağan Kandemir ‘in posterleriyle katıldı. Vatandaşlar, Güneydoğu’da yaşanan PKK olayları ve şehit haberleri nedeniyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kısıtlı olarak kutlanması protesto edildi.

ic-5
ETKİNLİĞİ ÖĞRENCİLER SUNDU
Kutlama programının anonsunu Osman Özgür İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Derin Erdem yaptı.

ic-4Doktor Necdet Durmuş Ortaokulu öğrencisi Rabia Hilal Yörük’ün , “Andımızı” okutarak başlayan kutlama programı, öğrencilerin, 23 Nisan ve Atatürk ile kendi yazdıkları şiirleri okumasıyla devam etti.

ic
Alana dolduran kalabalık, marşlarla coştu, Destan Dans Grubu’nun gösteri ile büyülendi.

denizli-demokrasi-platformu-23-nisan-kutlama-ic
İNADINA HALAY
Delikçınar Meydanı’ndaki 23 Nisan Kutlamalarına katılan kalabalık, halay çekerek Malatya’da bir okulun müdür yardımcısının kızlı erkekli halk oyunlarını zinaya benzetmesini protesto etti. CHP Milletvekili Kazım Arslan da halaya katılarak vatandaşlara eşlik etti.

ic-2
Resmi 23 Nisan kutlama programına alternatif olarak gerçekleştirilen tören, “Onuncu Yıl Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı