REKLAMI GEÇ

AKUT ekipleri 2 günlük eğitim kampını tamamladı

AKUT ekipleri 2 günlük eğitim kampını tamamladı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kendilerine ihtiyaç duyabilecek kazazedelere en kısa sürede ulaşmak ve hayat kurtarmada başarı derecesini en üst seviyeye taşımak için eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. AKUT ekipleri, Sarıgöl’de 2 zgün süren eğitim kampını başarılı bir şekilde tamamladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2017 Pazartesi, 10:16

AKUT Denizli ve Sarıgöl ekipleri, Sarıgöl Eğitim ve Kamp Alanı’nda 2 günlük eğitim için bir araya geldi. AKUT Ailesi’ne yeni katılan gönüllülerin de yer aldığı eğitimler oldukça zorlu geçti.

27 AKUT gönüllüsü 2 gün boyunca hem teorik, hem de pratik eğitimler gerçekleştirdi, harita, GPS, pusula, yaralıya ulaşma yolları, sedye sabitleme ve yaralı taşıma teknikleri konusunda titiz bir eğitimden geçirildi.

Gece ve gündüz koşullarında yaralı arama teknikleri, arazide uygulanacak yöntemler, bu süreçte ekibin can güvenliğinin sağlanması, yaşanabilecek muhtemel kazalardan korunma yolları üzerinde eğitimler yapıldı.

Eğitimlerin sonunda gerçek bir operasyon tatbikatı da gerçekleştiren AKUT gönüllüleri, büyük bölümü yağmur altında yapılan 2 günlük kampı başarıyla tamamladı.

Eğitimleri veren ekip lideri Mehmet Zeybek, 2 günlük eğitim sürecinin son derece verimli geçtiğini belirterek, yeni katılan gönüllülerin de ekibi uyumunun en üst seviyede olduğunu kaydetti.

Zeybek, “Bu eğitimlerimizi sürekli tekrarlayarak, her türlü zor koşulda hayat kurtarmak için hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı