REKLAMI GEÇ

Alzheimer Derneği üyeleri için satranç kursu düzenlendi

Alzheimer Derneği üyeleri için satranç kursu düzenlendi

Alzheimer Derneği Denizli Şubesi, üyeleri için satranç kursu düzenledi. Alzheimer hastalığına yakalanmak istemeyenlerin ilgi gösterdiği kursta, bu hastalığa şah çektiler. Kursiyerlerden 71 yaşındaki Sevim Ayhan, satranç sayesinde daha aktif hale geldiğini belirtti, “Artık torunum ile ortak bir tutkumuz var, daha fazla vakit geçirebiliyoruz” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2017 Salı, 15:26

Alzheimer Derneği Denizli Şubesi, Pamukkale Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak satranç kursu düzenledi. Derneğin aktif yaşlanma etkinlikleri altındaki üyelerin beyin egzersizi yapmalarına olanak sağlamak için açılan kursa 15 kursiyer katıldı. Satranç Antrenörü Güler Cıbar’ın eğitmenliğini yaptığı kursta kursiyerler 80 saatlik eğitim aldı.

Satranç kursunda başarılı olan 11 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Törene Pamukkale Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürü Ömer Faruk Bakan, Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz ve dernek üyeleri katıldı.

“AMACIMIZ ALZHEİMERI ÖNLEMEK”
Alzheimer Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hatice Hülya Eryılmaz, kursa katılımda üyelik şartı aranmadığını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızı derneğimize davet ediyoruz. Satranç kursunu düzenlememizdeki amacımız beyin egzersizleri yaparak, Alzheimer hastalığını geciktirmek veya hiç olmamasını sağlamak. Bu kursumuzda bize destek veren Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkür ederiz” dedi.

“EN GÜZEL YATIRIM BEYNE YAPILAN YATIRIM”
İnsana yapılan yatırımın en iyisi beyine yapılan yatırım olduğunu ifade eden Halk Eğitim Merkezi Şube Müdürü Ömer Faruk Bakan da, “Yaşıtlarınız gibi kahvelerde veya evlerde zaman geçirmek yerine burada etkinliklere katılıyorsunuz. Bu da bizi sevindiriyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere başarı belgeleri verildi.

Satranç kursuna katılan kursiyerlerden 71 yaşındaki emekli öğretmen Sevim Ayhan, Alzheimer Derneği’ne üye olduğunu ve birçok etkinliğe katıldığını söyledi. Bu etkinliklerin en güzelinin satranç kursu olduğunu anlatan Ayhan, “Her yaşın bir güzelliği var. Beynimi aktif tutmak için satranç kursuna katıldım, çok sevdim ve devam edeceğim” dedi.

“ARTIK HAYATI PAS GEÇMİYORUM”
Beyni aktif tutmanın yolunun zeka oyunlarından geçtiğini söyleyen Ayhan, “Bazı arkadaşlar okey oynuyor ama bu kurs biraz daha farklı, beyni çalıştırıyor. Satranç kursu benim daha dikkatli olmamı sağladı. Hayatta birçok şeyi pas geçebiliyoruz, ama şimdi ben pas geçmiyorum. Daha aktif olduğumu düşüyorum” diye konuştu.

“EVDE ASLA OTURMAYIN”
Yaşıtlarına tavsiyelerde bulunan Ayhan, “Evde asla oturmayın. Günlere gitmek de güzel ama, bol bol yiyoruz, kilo alıyoruz. Satranç öğrenmemdeki asıl amacım torunum ile vakit geçirebileceğim, onunla ortak bir tutkumuz olsun istedim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı