REKLAMI GEÇ

TBB Başkanı Feyzioğlu yeni anayasa ve getireceği olumsuzlukları anlattı

TBB Başkanı Feyzioğlu yeni anayasa ve getireceği olumsuzlukları anlattı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Anayasa Değişikliği Ve Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz” konulu panele katılmak üzere Denizli’ye geldi. Baro’nun konuğu olan Feyzioğlu basın toplantısında panelde gündeme gelecek konuların ipuçlarını verdi, bir kişiye iki şapkayı aynı anda giydirmenin yaratacağı olumsuzlukları anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2017 Cuma, 20:07

Denizli Barosu tarafından düzenlenen “Anayasa Değişikliği Ve Başkanlık Sistemini Tartışıyoruz” konulu panele katılmak üzere kente gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, basın toplantısı düzenledi, gündemle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ve Anayasa Hukukçusu Süheyl Batum’un eşlik ettiği Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) olarak halkı, önlerine konan metinde Türkiye için neler bulunduğu ya da neleri alıp götürdüğü konusunda bilgilendirmenin görevleri olduğunu belirtti.

Türk milletinin anayasa değişikliğiyle ilgili haklı bir kaygısı bulunduğunu, bugüne kadar ‘başkanlık gelirse Türkiye bölünür’ diye kendisine anlatılanları unutmadığını aktaran Metin Feyzioğlu, düne kadar başkanlığın, bölünmenin ilk adımı olduğunu dinlediğinde hak vermiş bir milleti, aksine inandırmanın mümkün olmayacağını ifade etti.

Türkiye’nin tapusunun bir tek kişiye verilmesi halinde ülkenin demokratik bir ülke olmaktan çıkarılmış olacağını, bunun da bölünme tehlikesini yakınlaştıracağını kaydeden Feyzioğlu, “Bu durumda Türkiye’den toprak koparmaya çalışan bölücü terör örgütü uluslar arası platformda özgürlük savaşçısı ve gerilla olarak kabul edilecektir. Bu da beraberinde bazı ülkelerin bu alçak terör örgütüne istihbarat ve lojistik destek vermesi tehlikesini doğuracaktır” diye konuştu.

Anayasa değişikliğinde kendilerini ilgilendiren ve en çok yorumlanan konunun mahkemeler olduğuna dikkati çeken Feyzioğlu, “Çünkü bu sistem mahkemeleri doğrudan doğruya siyasi parti genel başkanına bağlıyor. Çünkü cumhurbaşkanını sadece bir cumhurbaşkanı olarak düşünmek doğru değil bu sistemde. Cumhurbaşkanına siyasi parti genel başkanlığı da veriyor. Dolayısıyla cumhurbaşkanının iki şapkası olacak; bir devlet başkanı şapkası bir de siyasi parti genel başkanı şapkası. Siyasi parti genel başkanı şapkasıyla devlet başkanı şapkası birbirinden ayrılmayacak. Şu halde mahkemelerle ilgili kısımda yetki sahibini bir siyasi parti genel başkanını yapıyorsunuz. Vatandaşın davasında ‘sen suçlusun, sen suçsuzsun’ diyecek hakim cumhurbaşkanına, aynı zamanda siyasi parti genel başkanına bağlı. Çorum’da davanız aslında mahkemede değil il başkanlığında, ilçe başkanlığında görülecek” diye konuştu.

RUS JETLERİNİN TÜRK ASKERİNİ VURMASI
Bir Rus jetinin Türk askerlerini bombaladığı haberiyle sarsıldıklarını ancak ikinci şoku 15 dakika sonra hükümetin yaptığı ‘kazaen’ açıklamasıyla yaşadıklarını kaydeden Feyzioğlu, “CIA Başkanı’nın Türkiye’de olduğu bir gün yaşanan olay çok aceleci bir şekilde açıklanmaya çalışılmıştır. Bunun bir devlet ciddiyetinde yapılmasını beklerdik” dedi.

“VARLIK FONU’NA DEVREDİLEN DEĞERLER MİLLETİNDİR”
Varlık Fonuna devir işlemlerini de eleştiren Feyzioğlu, “Varlık Fonu’na devir tam da bu anayasa değişikliğiyle ne olacağının habercisi değil aslında ta kendisidir. Milletin alın terinin ürünü olan o servet biz özel hukuk tüzel kişisine teslim ediliyor. Devri yapılan tüm değerler milletindir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı