REKLAMI GEÇ

İlhan: C-4 bombasını kimse sormadı

İlhan: C-4 bombasını kimse sormadı

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Uğur Mumcu cinayetinin bir türlü aydınlatılamadığını, araca yerleştirilen c-4 bombasının nereden temin edildiğinin bilindiği halde bunu hiç kimsenin sormadığını söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2016 Pazar, 14:43

Tüm İşçi Hakları Derneği’nin düzenlediği “Uğur Mumcu’yu Anıyoruz” etkinliği Denizli Barosu Lokali’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe Baro Başkanı Müjdat İlhan, ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç, STK temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı. Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ise, rahatsızlığı nedeniyle Denizli’ye gelemedi.

denizli-ugur-mumucu-anma-ic

“KORKU İKLİMİ YARATILMAYA ÇALIŞILDI”
Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yaptığı konuşmada, aradan 23 yıl geçmesine rağmen Uğur Mumcu cinayetinin bir türlü aydınlatılamadığını, hep bir sorun çıktığını, Mumcu’nun ardından birçok aydının öldürüldüğünü ve onların da katillerinin bulunamadığını söyledi. İlhan, “O dönemlerde C-4 bombasının nerden temin edildiği biliniyordu. Ancak kimse bunu sormadı, soramadı ya da sorduysa bile açıklanmadı. Uğur Mumcu ardından gelen ölümlerde Türkiye’de korku iklimi yaratılmaya çalışıldı” dedi.

denizli-ugur-mumucu-anma-odtu-ogretim-gorevlisi-yildirim-koc

KOÇ: MUMCU BOP’A KARŞI ÇIKIYORDU
ODTÜ Öğretim Görevlisi Yıldırım Koç ise, Uğur Mumcu’nun Kemalist olmanın 3 önemli özelliğini ilke edindiğini belirterek, “Milli ve üniter devleti savunuyordu. Amerikan emperyalizmine karşı olmak o zamanlarda devlet hainliği olarak tanımlanırdı. Ancak halkın özgürlüğü için Uğur Mumcu hep savaştı. Doğru olanının ardından gitti. Büyük Orta Doğu projesi o zamanlar doğuyordu ve Uğur Mumcu karşı çıkan azınlığın içerisindeydi. Çünkü aydınlık kararlı bir milletin oluşmasını istiyordu. Vatan, millet için hep savaştı” diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye’nin çok ciddi ekonomik krizini yaşadığını da öne süren Koç, 2008 yılında başlayan üçüncü küresel krizin devam ederek geniş kitlelerin yaşamını zorlaştırdığını, Türkiye nüfusunun yüzde 70’ini oluşturan işçi sınıfının önümüzdeki aylarda giderek büyük sorunlarla karşılaşacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı