REKLAMI GEÇ

İlhan’dan Bozdağ’a: “Devlet küsmez”

İlhan’dan Bozdağ’a: “Devlet küsmez”

Yapılan son yasal düzenlemelerle, Türkiye’nin temel hak ve özgürlükler konusunda geriye götürüldüğünü savunan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Yargıtay Başkanı’na kızıp salon terk eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a “Devlet küsmez” sözleriyle göndermede bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ocak 2015 Çarşamba, 13:58

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye’nin yargı ve hukuk sistemiyle ilgili gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi. Bulunduğu makam gereği sessiz kalmanın doğru olmadığının altını çizen İlhan, hükümeti yargıya müdahale etmekle suçladı. İlhan’ın gündem maddeleri arasında Adalet Bakanı Bozdağ’ın tıpkı Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği tavra yakın bir tepkiyle, Yargıtay Başkanına kızıp bir toplantıyı terk etmesi de vardı.

MAKAMLARDA İŞGALCİ DEĞİLİZ
Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan, gazetecilerle baro sosyal tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. İlhan, burada gündemin önemli maddeleri konusunda değerlendirmelerde de bulundu. Meslek odası başkanı olarak her zaman sorumlulukları gereği doğru olanı ortaya koymaya devam edeceklerini belirten İlhan, “Bizler bu makamlarda işgalci değiliz. Bu makamlarda işgalci olmamak adına hukuksuzlukları dile getirmeye devam edeceğiz” dedi

YARGIYA HER TÜRLÜ MÜDAHALEYE KARŞIYIZ
2014’ün Türkiye için temel hak ve özgürlükler konusunda kara bir yıl olduğunun altını çizen Baro Başkanı Av. İlhan, yasal düzenlemelerle hukuksuzluğun adeta körüklendiğine dikkat çekti. Yaşanan hukuksuzluklar konusunda duruş sergileyen Anayasa Mahkemesi’nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını öne süren İlhan, “Yargıya tukaka diyemezsiniz. Yüksek yargı organlarına ithamda bulunursanız vatandaş hukuka nasıl güvenir? Hukuka müdahale nereden gelirse gelsin bir bu zihniyetin karşısında olacağız” diye konuştu.

DEVLET KÜSÜP SALON TERKETMEZ
2015 yılıyla ilgili de çok umutlu olmadıklarını vurgulayan Müjdat İlhan, devleti yöneten politikacıların 2015’te farklı ses ve düşünceye tahammülü olmadığına dikkat çekti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dün yapılan bir etkinlikte Yargıtay Başkanı tarafından yasal düzenlemeler eleştirilince salonu terk etmesine atıfta bulunan İlhan, “Devlet küsmez” dedi. “Bakıyorsunuz toplantıda Adalet Bakanımız Yargıtay Başkanına küsüp salonu terk ediyor” diye konuşan İlhan “Devleti yönetiyorsanız farklı düşünceleri kabul etmeseniz bile dinlemek zorundasınız. Bu hareketler bizi, birliğimizi, millet dayanışmasının bozulmasını isteyenlere ayrışmaya hazırmışız gibi gösteriyor. Birbirimize güvenin birinci unsuru dinlemektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı