REKLAMI GEÇ

Denizli Barosu’ndan avukatlara saldırıya kınama

Denizli Barosu’ndan avukatlara saldırıya kınama

Denizli Barosu, Av. Fadime Eymir ve Av. Büşra Pamukçu’nun hakaret ve fiili saldırıya uğramasını sert bir dille kınadı. Ankara Barosu’nun duruşunun desteklendiği Denizli Barosu açıklamasında konunun takipçisi olunacağı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2018 Perşembe, 17:20

Ankara Barosu üyesi avukatlardan Fadime Eymir’in bir polis tarafından darp edilmesi, konuyu görüşmek üzere mahkeme salonuna girmek isteyen Av. Büşra Pamukçu’nun ise mübaşir tarafından yaka paça dışarı atılması ve darp edilmesine tepkiler artıyor.

Saldırıların ardından Ankara Barosu tarafından tatmin edici bir soruşturmanın yürütülmemesi halinde Baro’dan avukat görevlendirmesinin yapılmayacağı açıklanmıştı.

Denizli Barosu, saldırıları sert bir dille kınadı ve Ankara Barosu’nun yanında olduğun açıkladı.

Baro’dan yapılan açıklamada, “Ankara Barosu CMK Uygulamaları Merkezi tarafından müdafii olarak görevlendirildikten sonra, görevlerini ifa ederken fiili saldırıya uğradıklarını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendilerine yönelik yapılan fiili saldırıyı kınıyor, Ankara Barosu’nun duruşunu destekliyor ve saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Duruşma salonundaki mahkeme hakiminin işlenen suçu görmezden gelerek hukukçu kimliğiyle bağdaşmayacak tutum sergilemesinin hem mesleğimize, hem de tüm meslektaşlarımıza yönelik yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu’nun ilgili kararını desteklediğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyuruyoruz” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı